Moszkva, 2024. március 6. szerda (MB)

Az orosz hírszerzés főnöke kedden azt mondta, hogy az Ukrajnában élő népek demokratikusan választhatnak majd, hogy visszatérnek-e történelmi anyaországukhoz – jelentette a Magyar Békekör tudósítója.

Szergej Nariskin az orosz televízió Soloviev Live műsorában folytatott beszélgetésen a következőkkel válaszolt arra a kérdésre, hogy „visszakerülhetnek-e egyes területek, nem csak orosz területek, történelmi hazájukhoz”: „Ezentúl ez majd demokratikusan történik, az emberek döntésén fog múlni”.

Az újságírónak arra a kérdésére, hogy mikor várható az orosz győzelem, és mikor fogja beismerni a Nyugat, hogy elvesztette ezt a háborút, Nariskin kijelentette: “Röviden válaszolok. Nyerni akkor fogunk, ha majd azt látjuk, hogy mindenkit felszabadítottunk, aki meg akart szabadulni ettől a korrupt, náci rezsimtől. Nem Washington vagy London birtokolja ezt a területet, hanem az ott élő emberek. Atyáik, nagyapáik, őseik ezen a földön éltek, őseik ebben a földben nyugodnak. Ők a tulajdonosok, ők döntik el, hol akarnak élni, milyen országban. A Nyugat akkor lesz majd kénytelen elismerni, hogy elvesztette ezt a háborút.”

Alekszej Navalnij haláláról szólva, az orosz hírszerzés főnöke közölte, hogy Navalnij természetes halált halt. „Undorítónak nevezte a Nyugat sátáni táncát Navalnij koporsója körül. Ezek azt hiszik, hogy előadást tarthatnak nekünk erkölcsiségről” – mondta a nyugati vezetőkről szólva.

Az Északi Áramlat gázvezetékek felrobbantásáról Nariskin tudatta: „Közvetett jelek arra utalnak, hogy angolszász országok állnak a terrorcselekmény mögött. A kirakós játék összeállt. Voltak információink, közvetett jeleink az elkövetőkről, bár ezeket a közvetett jeleket maguk az elkövetők tárták föl. A rejtvény egyértelműen az elkövetőkre mutat”.+++

Kiadta: Magyar Békekör