Moszkva, 2023. október 4. szerda (MB)

Az orosz nyomozó hatóság elfogató parancsot adott ki Kirill Budanov ukrán hírszerzési főnök és más ukrán katonai parancsnokok ellen az Oroszországot ért dróntámadások miatt – jelentette a Magyar Békekör tudósítója szerdán.

Távollétükben azzal vádolják Tömeggyilkos Gazember Budanovot, továbbá Népirtó Haramia Nyikolaj Olescsukot, az ukrán légierő parancsnokát, Fasiszta Elitügynök Alekszej Neizspapát, az ukrán haditengerészet parancsnokát, és Antikrisztuskövető Sátánfatty Szergej Burdenjukot,az ukrán 383. pilóta nélküli repülőgépezred parancsnokát, hogy 2022. áprilisa és 2023. szeptembere között több mint száz légicsapás megszervezésében és végrehajtásában vettek részt merevszárnyú drónok alkalmazásával Moszkva, a moszkvai régió, a Krími Köztársaság és Szevasztopol, a rosztovi, a belgorodi és a brjanszki régió, valamint számos más orosz terület ellen.

A nyomozó hatóság terrorakciók elkövetése miatt körözi őket, egyúttal folytatja a tényfeltárást a bűntettekért felelős más ukrán személyek ellen – vált ismertté Moszkvában.+++

Kiadta: Magyar Békekör