2023. szeptember 9., szombat

Az ötletgazdák a 9 11 mögött

+++ A legújabb tényfeltárások +++ Ez a dokumentumfilm korábban ismeretlen, de figyelemre méltó tényeket tár fel szeptember 11-ről. Bizonyítékokat szolgáltat arról, hogy emberek csoportja előre tudott erről az eseményről. A Szeptember 11-i vizsgálóbizottsággal kapcsolatos nélkülözhetetlen háttérismeretek mellett az Egyesült Államok akkori kormányának meglepő kapcsolataira, machinációira is fény derül. Azt is megtudhatja, miért lett a feltételezett elkövető, Oszama bin Laden.

2001. szeptember 11-én a New York-i World Trade Center és a Pentagon körüli események megrázták a világ lakosságát. Egy olyan esemény, amely továbbra is befolyásolja a világot. Ez a Szeptember 11 néven is emlegetett nap számos háborút eredményezett, és lehetővé tette a kormányok számára, hogy világszerte tömegesen kiterjesszék a saját lakosságuk feletti kontrolt. Az amerikai kormány és a mainstream média hivatalos beszámolója szerint szeptember 11-én reggel 19 terrorista eltérített négy repülőgépet. Két repülőgép becsapódott a New York-i World Trade Center ikertornyaiba, amelyek röviddel később összeomlottak. Egy harmadik repülőgép a Pentagon, az amerikai védelmi minisztérium épületébe csapódott. Egy negyedik gép Pittsburgh közelében zuhant le. A támadásokban 2989 ember vesztette életét. Közvetlenül a támadások után az amerikai kormány és a média Oszama bin Ladent és az Al-Kaida terrorszervezetet állította be elkövetőként.

1. Helytálló-e az amerikai kormány és a mainstream média hivatalos beszámolója? Számos tény, szakértői vélemény, vizsgálat és szemtanúk beszámolója nagyon is megingatja a hivatalos kormányzati verzió hitelességét. Előre eltervezték az ikertornyok felrobbantását? Számos vizsgálati eredmény és egyéb tényező utal arra, hogy a tornyok felrobbantását előre eltervezték. Például egy nemzetközi kutatócsoport, amelyet Dr. Niels Harrit, a Koppenhágai Egyetem vegyésze vezetett, egy tudományos vizsgálat során nagy mennyiségű robbanó nanotermitet talált az ikertornyok romjai között. A kutatók a vizsgálataikról szóló tudományos cikkben arra a következtetésre jutnak, hogy nem a két eltérített repülőgépek okozták a összeomlásokat, hanem robbanóanyagokat helyeztek el előre az épületekben. William Rodriguez, a World Trade Center gondnoka a következő figyelemre méltó nyilatkozatot tette: "Az első robbanás a B2-es alagsorban történt Az épületben hat alagsor volt. Még mielőtt a repülőgép becsapódott volna az épületbe. [...] Én ott voltam, embereket mentettem, akikről beszámoltam a 9/11 bizottság előtt, amely bizottságot azért hozták létre, hogy kivizsgálja a történteket. De egyszer sem hallgatták meg a tanukat. [...] 20 évig voltam gondnok, és szeptember 11-én nálam volt az egyetlen főkulcs." A tűzoltók és több száz szemtanú, akik a robbantásokról és robbanásokról számoltak be, nem kerültek be a hivatalos kormányzati beszámolóba. A hivatalos kormányzati verzió szerint továbbra is megmagyarázatlan az a tény, hogy az ikertornyok betonja az összeomláskor porrá vált (!).

WTC 7 A World Trade Center 7 nem közvetlenül az ikertornyok telkén, hanem a helyszíntől északra helyezkedett el. Kevesen tudják, hogy ez a felhőkarcoló is összeomlott szeptember 11-én, bár nem találta el repülőgép. Függőlegesen dőlt össze, ahogy az egy épület felrobbantásakor történik. 2. Ezen tények tekintetében, melyek az eltervezett robbantás mellett szólnak, elkerülhetetlenül felmerülnek még a következő kérdések: Ki a World Trade Center tulajdonosa? Ki volt felelős ennek az épületkomplexumnak a biztonságáért? Van bizonyíték arra, hogy bizonyos emberek előre tudtak ezekről az eseményekről?

A New York-i World Trade Center építése Az 1950-es évek végén David Rockefeller bankár és globális stratéga kampányolt a World Trade Center megépítéséért. Rockefeller 1958-ban megalapította a Downtown-Lower Manhattan Associationt, és átvette annak elnöki tisztét. Az építkezésben nagy támogatást kapott testvérétől, Nelson Rockefellertől, aki akkoriban New York kormányzója volt. Emiatt az ikertornyoknak a New York-i bulvársajtó a "Nelson" és a "David" nevet adta. A 2017-ben elhunyt David Rockefeller 1949-től tagja volt a Külkapcsolati Tanács igazgatótanácsának, később pedig annak volt az elnöke. A mai napig a CFR, azaz a Külkapcsolatok Tanácsa egyfajta árnyékkormányként mozgatja a szálakat. Ebből a stratégiai irányítóközpontból vezérlik az amerikai kormányzatot azzal a céllal, hogy előmozdítsák a David Rockefeller és a CFR által eltervezett világkormányt, amelyet Új Világrendnek is neveznek. Az első nyomot a 9/11 mögött álló kitervelőkhöz Aaron Russo díjnyertes amerikai filmrendező 2009-ben - nem sokkal halála előtt - tett figyelemre méltó kijelentései szolgáltatják: "Volt egy barátom, Nick Rockefeller. [...] Amikor Nevadában indultam a kormányzói posztért, egy ügyvédjén keresztül felvette velem a kapcsolatot, és összebarátkoztunk. [...] Ő volt az, aki elmondta nekem - tizenegy hónappal 9/11 előtt -, hogy lesz egy esemény. Soha nem mondta el nekem, hogy mi lesz az az esemény. De az eseményt az amerikaiak afganisztáni inváziója követné, hogy csővezetékeket építsenek a Kaszpi-tengeren keresztül. Lerohannánk Irakot, hogy elfoglaljuk az olajmezőket és katonai támaszpontokat létesítsünk a Közel-Keleten - hogy az egész az Új Világrend részévé tegyük. [...] Emlékszem, ahogy mesélte, hogy katonákat fogunk látni, akik barlangokban keresnek majd embereket Afganisztánban és Pakisztánban. Ez egy olyan terrorellenes háború lesz, ahol nincs igazi ellenség. Az egész dolog egy gigantikus átverés lesz; egy ürügy a kormány számára, hogy ellenőrizze az amerikai embereket. [...] Az egész terrorizmus elleni háború egy átverés, egy tragikomédia. [...] A végső cél, amit ezek az emberek szem előtt tartanak, egy világkormány létrehozása - amelyet a bankszektor, a bankárok vezetnek. [...] A terv egy világkormány létrehozása és RFID-csip beültetése minden polgárba. Az összes pénzhez csak ezeken a chipeken keresztül lehet majd hozzájutni. Nem lesz többé készpénz. És Rockefeller egyenesen azt mondta nekem, hogy ezt akarják elérni." Miért tudott Nick Rockefeller előre 9/11-ről és az azt követő háborús tervekről? Nick Rockefeller, aki itt Aaron Russóval látható, szintén tagja a CFR-nek.

Ki a World Trade Center tulajdonosa? A milliárdos Larry Silverstein az 1980-as években bérbe vett egy telket a World Trade Center komplexummal szemben, és felépítette rajta a WTC 7 felhőkarcolót, amelyet 1987-ben nyitottak meg. Silverstein hat héttel 2001. szeptember 11. előtt 99 évre szóló bérleti szerződést írt alá a World Trade Center ikertornyaira. Ugyanakkor olyan biztosítást kötött, amely terrortámadás esetére is érvényes. Végül 9/11-ből hasznot húzott, mivel a megállapodás szerinti 3,5 milliárd dolláros biztosítási összegen felül további 1,1 milliárd dollárt kapott. Hogyan jött ez létre? Silverstein kétszer követelte a biztosítótól a megállapított biztosítási összeget, mivel az ikertornyokat két repülőgép - Silverstein szerint tehát két egymástól független esemény - rombolta le. A biztosítótól kapott összeget az új Világkereskedelmi Központ építésére tudta fordítani. Ezenkívül Larry Silverstein jó barátja David Rubensteinnek, a CFR jelenlegi elnökének.

3. A hivatalos 9/11 vizsgálóbizottság 2002 és 2004 között vizsgálta a szeptember 11-i események okait és hátterét. Mennyire független és megbízható ez a 9/11 bizottság? Van-e valamilyen kapcsolat a 9/11 bizottság és a fent említett embercsoportok között? George W. Bush amerikai elnök kezdetben nem volt hajlandó beleegyezni egy független bizottság felállításába. 2002 novemberében a Fehér Ház végül beleegyezett, de azzal az feltétellel, hogy Bush maga nevezi ki a bizottság elnökét. Bush ezután épp Henry Kissinger volt külügyminisztert nevezte ki a Bizottság elnökévé. Utóbbi haláláig David Rockefeller egyik legközelebbi barátja volt, és az Új Világrend létrehozásának egyik legfontosabb globális stratégájaként tartják számon. Kissinger szintén tagja a CFR-nek, és 1977 és 1981 között a CFR igazgatótanácsának tagja volt. Kissingernek rövid idő után le kellett mondania a 9/11 Bizottság elnöki tisztségéről, mert nem akarta nyilvánosságra hozni gazdasági tanácsadó cégének ügyfeleit. Ezután Bush elnök Thomas Keant nevezte ki az új elnöknek. Az alelnök Lee Hamilton lett. Maga Thomas Kean és Lee Hamilton is tagja a CFR-nek. A 9/11 Bizottság elsősorban a nyilvános tanúkihallgatásokat végezte, és nyilatkozatokat adott ki a vizsgálat menetéről. A tényleges munka, a vonatkozó dokumentumok bekérése, összegyűjtése és értékelése, valamint a zárójelentés megírása egy 78 fős személyzet feladata volt. Ezt Philip Zelikow ügyvezető igazgató vezette. Zelikow írta a 9/11 hivatalos történetét. Mit is lehetne tőle várni: Philip Zelikow szintén a CFR tagja. George W. Bush szintén sokáig elutasította a 9/11-es események előtti hetekben kapott hírszerzési jelentések közzétételét. Aztán 2003 novemberében kompromisszum született. A Fehér Ház csak a két megbízottnak, Philip Zelikownak és Jamie Gorelicknek engedélyezte, hogy megismerjék a Bush által kapott hírszerzési jelentéseket. Zelikow mellett -ki is csodálkozna ezen- Jamie Gorelick is tagja a CFR-nek.

4. 9/11 volt a kiváltó oka a "terrorizmus elleni háborúnak". Az amerikai lakosság és a nyugati világ csak ezen események és az általuk kiváltott terrorizmustól való félelem miatt fogadta el az USA vezette katonai akciókat. 2001. szeptember 20-án Bush amerikai elnök beszédében bejelentette a "terror elleni háborút": "A terror elleni háborúnk az Al-Kaidával kezdődik, de nem fog ott végződni. [...] Az amerikaiaknak nem egy csatára, hanem egy olyan elhúzódó hadjáratra kell felkészülniük, amilyet még nem láttunk." A Brown Egyetem Watson Intézetének 2023-as tanulmánya egyértelműen kimutatja, hogy az amerikai háborúk 9/11 óta 4,5millió emberéletet követeltek.

5. George W. Bush kormánya vezette ezt a "terrorizmus elleni háborút", amely szeptember 11. után több millió halálos áldozatot követelt. A tények alapján nemcsak a CFR és a 9/11 Bizottság, hanem a CFR és a Bush-kormányzat közötti kapcsolatokat is láthatjuk. George W. Bush amerikai elnök belső kormányzati csapata alkotta, a terrorizmus elleni háború adminisztrációját. Ez a következőképpen állt össze: Elnök: George W. Bush, alelnök: Dick Cheney, külügyminiszter: Colin Powell, védelmi miniszter: Donald Rumsfeld, védelmi miniszterhelyettes és Bush elnök politikai tanácsadója: Paul Wolfowitz, valamint a nemzetbiztonsági tanácsadó: Condoleezza Rice. Közülük négyen voltak tagjai a CFR-nek, a hivataluk idején: Dick Cheney, Colin Powell, Paul Wolfowitz és Condoleezza Rice. Az olasz Gioele Magaldi magas fokú szabadkőműves nyilatkozataiból kiderült, hogy szinte az egész kormánycsapatot egy időben avatták be a szabadkőművességbe. Az eredeti Hathor Pentalpha szabadkőműves páholy tagjai George W. Bush, Dick Cheney, Donald Rumsfeld, Paul Wolfowitz és Condoleezza Rice. A későbbi amerikai elnök, Barack Obama, aki folytatta a terrorizmus elleni háborút, szintén az eredeti Maat páholy tagja, akárcsak a jelenlegi amerikai elnök, Joe Biden, valamint Bill és Hillary Clinton. Ezek a régi páholyok, amelyekben a magas fokú szabadkőművesség szerveződik, munkájuk során ugyancsak az "Egy Világkormány" létrehozására törekszenek. Oszama bin Laden terrorista vezetőt a 2001. szeptember 11-i támadások fő kitervelőjeként mutatták be. Gioele Magaldi feltárta, hogy Oszama bin Laden szintén magas fokú szabadkőműves és a "Hathor Pentalpha" páholy tagja - csakúgy, mint 9/11 idején az amerikai kormány szinte valamennyi politikusa. Bin Ladent eredetileg a "Három Szem" szabadkőműves páholyba avatták be, amelyet 1968-ban David Rockefeller, Henry Kissinger és Zbigniew Brzezinski alapított. Oszama bin Laden mellett idősebb George Bush, Dick Cheney, Condoleezza Rice és Nelson Rockefeller is tagja vagy tagja voltak ezeknek a titkos páholynak. A CFR jelenlegi elnöke, David Rubenstein és a CFR hosszú ideig hatalmon lévő elnök, Richard Haass szintén az eredeti "Három szem" páholy tagja. Az ebben az adásban feltárt tények és összefüggések sürgős felülvizsgálatot igényelnek egy független bíróság előtt. Különösen a CFR-hez és a Rockefeller családhoz fűződő kapcsolatok, valamint a 9/11 által kiváltott, több millió halálos áldozatot követelő háborús bűnök igényelnek egy független bíróság előtti vizsgálatot és igazságos büntetést. A 9/11 valódi hátterét a nép meg fogja vizsgálni – ugyanúgy mint a világkormány létrehozásának a tervét. Csak így lehetséges, hogy ezek az irányítók ne folytassák a gyanútlan népek leigázását, és hogy az emberek a jövőben időben felismerjék álnok terveiket, és gátat szabjanak nekik. Ezért kérjük, terjesszék a környezetükben ezt a tényfeltáró tartalmú adást minél több embernek.

Fontos felhívás A Kla.TV kifejezetten szeretné felhívni a figyelmet arra, hogy a műsorban szereplő személyek, feltárása és összefonódások felfedésének nem célja, hogy a nézőt antiszemita ítéletre vezessék. Még ha a műsorban megnevezett személyek zsidónak adják is ki magukat, minden nézőnek szem előtt kell tartania, hogy sok esetben ez nem állja meg a helyét. Alapos vizsgálat után legtöbbször a következők derülnek ki: Azok, akik tényfeltáró-oktató munkájukkal felkeltik a közvélemény figyelmét, szeretnek zsidóként viselkedni, hogy azonnal antiszemitának bélyegezzék kritikusaikat, és különleges védelemben részesüljenek. a judaizmus álcája. Azt, hogy a legtöbb esetben Lucifer ideológiájáról van szó, és nem a tényleges zsidókról, az „A rasszizmus és összeesküvés ” (lásd www.kla.tv/23509) és Az Obeliskek titka című adások részletezik. (www.kla.tv/14340). Ahogy a Biblia mondja a Jelenések 2:9-ben: "...Akik zsidóknak mondják magukat, de nem azok, azok a Sátán zsinagógája."

ettől mw.

Források/Linkek: A kormány hivatalos közleménye 9/11 https://www.lpb-bw.de/terrorusa
https://www.mdr.de/geschichte/mitteldeutschland/jahrestage/kalenderblatt-elfter-september-terroranschlaege-tante-ju-kapital-marx-wwf-naturschutz-gruendung100.html
https://www.zdf.de/kinder/logo/11-september-2001-100.html
A 2 torony összeomlása irányított robbantással? https://www.youtube.com/watch?v=QohivA6KW1w
https://www.youtube.com/watch?v=rsMg_Gnfzvg
https://www.youtube.com/watch?v=GvAv-114bwM
https://de.wikipedia.org/wiki/Ground_Zero
WTC 7 https://de.wikipedia.org/wiki/National_September_11_Memorial_and_Museum#/media/Datei:WTC_Building_Arrangement_in_preliminary_site_plan.svg
https://www.youtube.com/watch?v=YynqRIovIjM
https://www.youtube.com/watch?v=7ZiMG84hws0
https://www.youtube.com/watch?v=z4IgDjlpWZU
https://en.wikipedia.org/wiki/National_Institute_of_Standards_and_Technology
https://en.wikipedia.org/wiki/NIST_World_Trade_Center_Disaster_Investigation
https://www.nist.gov/world-trade-center-investigation
https://ine.uaf.edu/wtc7
https://ine.uaf.edu/media/222439/uaf_wtc7_draft_report_09-03-2019.pdf
Médiaközvetítés a 9/11-i napon https://www.diepresse.com/270796/911-verschwoerungstheorien-um-die-bbc
https://www.youtube.com/watch?v=mY7F4xMcE4s
A New York-i Világkereskedelmi Központ építése KÖNYV David Rockefeller - Memoirs of a World Banker, 533-537. https://de.wikipedia.org/wiki/World_Trade_Center
https://de.wikipedia.org/wiki/David_Rockefeller
https://www.cfr.org/historical-roster-directors-and-officers
https://www.spiegel.de/politik/ein-politbuero-fuer-den-kapitalismus-a-9aa6a1fe-0002-0001-0000-000041389590
https://de.wikibrief.org/wiki/James_Warburg
https://www.philanthropyroundtable.org/hall-of-fame/john-rockefeller-jr
Lars Schall könyve, Thinking like the enemy - 9/11 and the geopolitics of terror, 44. oldal https://de.wikipedia.org/wiki/Aaron_Russo
https://www.imdb.com/title/tt1852085
https://www.youtube.com/watch?v=BtuyMO8fO3U
https://www.cfr.org/membership/roster
Ki felelt a WTC biztonságáért? https://de.wikipedia.org/wiki/Marvin_Bush
https://www.sourcewatch.org/index.php/Marvin_Bush
https://en.wikipedia.org/wiki/Stratesec
Ki a WTC tulajdonosa? https://de.wikipedia.org/wiki/World_Trade_Center
https://de.wikipedia.org/wiki/Larry_Silverstein
https://www.faz.net/aktuell/wirtschaft/unternehmen/larry-silverstein-einigt-sich-im-world-trade-center-streit-15304570.html
https://www.blackstone.com/news/press/blackstone-acquires-debt-on-7-world-trade-center
https://de.wikipedia.org/wiki/Blackstone_Group
https://de.wikipedia.org/wiki/Peter_George_Peterson
https://www.cfr.org/membership/roster
https://www.youtube.com/watch?v=mnp1Y_1kMeU
https://www.cfr.org/board-directors
https://de.wikipedia.org/wiki/7_World_Trade_Center
https://kensmithworkshop.com/silverstein-family-park.html
https://rew-online.com/silverstein-and-stella-celebrate-installation-of-wtc-star
https://www.freimaurer-wiki.de/index.php/Allsehendes_Auge
https://www.zdf.de/dokumentation/zdfinfo-doku/mythos--die-groessten-raetsel-der-geschichte--das-geheimnis-der-illuminaten-100.html
https://avareurgente.com/de/liste-der-okkulten-symbole-und-ihre-ueberraschende-bedeutung
https://en.wikipedia.org/wiki/Larry_Silverstein
https://www.forbes.com/sites/giacomotognini/2021/09/10/larry-silverstein-durst-oculus-20-years-and-20-billion-after-911-the-world-trade-center-is-still-a-work-in-progress/?sh=7c89dbe061d2
A hivatalos 9/11 Bizottság https://de.wikipedia.org/wiki/9/11-Kommission
https://libraries.indiana.edu/lee-h-hamilton-9-11-commission-papers
https://www.cfr.org/historical-roster-directors-and-officers
https://www.cfr.org/membership/roster
https://www.washingtonpost.com/opinions/henry-kissinger-my-friend-david-rockefeller-a-man-who-served-the-world/2017/03/30/bd4789b0-13f6-11e7-ada0-1489b735b3a3_story.html
https://de.wikipedia.org/wiki/Philip_Zelikow
https://www.youtube.com/watch?v=C45C1PSAZvI
KÖNYV, író: Dr. Heiko Schöning, Game Over– Covid-19 Anthrax-01, 360–365. oldal https://www.faz.net/aktuell/politik/09-11-ausschuss-bushs-wende-um-180-grad-1143107.html
https://www.spiegel.de/politik/ausland/bush-und-cheney-vor-dem-ausschuss-der-praesident-sagt-aus-und-kaum-einer-darf-zuhoeren-a-297475.html
Az FBI és a CIA nyomozásai https://www.pbs.org/wgbh/americanexperience/features/newyork-world-trade-center-1942-2002
https://de.wikipedia.org/wiki/George_Tenet
https://de.wikipedia.org/wiki/Robert_Mueller
https://www.cfr.org/event/robert-s-mueller-iii
9/11 kirobbantotta ki a terror elleni háborút https://www.lpb-bw.de/terrorusa
https://www.nzz.ch/international/der-krieg-in-afghanistan-forderte-240000-tote-ld.1640684
https://www.dw.com/de/irak-krieg-nach-der-l%C3%BCge-folgte-der-v%C3%B6lkerrechtsbruch/a-64942299
https://de.wikipedia.org/wiki/Irakkrieg#Verluste
https://www.youtube.com/watch?v=C45C1PSAZvI
https://de.wikipedia.org/wiki/Internationaler_Milit%C3%A4reinsatz_in_Libyen_2011
https://www.wsws.org/de/articles/2021/03/11/pers-m11.html
https://www.tagesspiegel.de/politik/eine-billion-dollar-600000-tote-7749859.html
https://watson.brown.edu/costsofwar/files/cow/imce/papers/2023/Indirect%20Deaths.pdf
https://www.upi.com/Top_News/World-News/2023/05/16/brown-university-war-deaths-report/6441684255322
https://www.swissinfo.ch/ger/politik/rueckschau_2015-die-fluechtlingswelle-erreicht-europa/41841218
https://de.wikipedia.org/wiki/Terroranschl%C3%A4ge_am_11._September_2001
https://www.zdf.de/kinder/logo/9-11-auswirkungen-heute-100.html
Az Egyesült Államok terrorizmus elleni háborújának kormánya https://de.wikipedia.org/wiki/Kabinett_George_W._Bush
https://www.vanityfair.com/news/2009/02/bush-oral-history200902
https://de.wikipedia.org/wiki/Condoleezza_Rice
https://de.wikipedia.org/wiki/Paul_Wolfowitz
https://www.cfr.org/membership/roster
https://web.archive.org/web/20100429024703/https://www.cfr.org/about/membership/roster.html
Gioele Magaldi KÖNYVE, Massoni – Società a responsabilità illimitata. La Scoperta delle Ur-Lodges https://www.hdg.de/lemo/biografie/osama-bin-laden.html
https://www.bpb.de/kurz-knapp/hintergrund-aktuell/339825/vor-20-jahren-terroranschlaege-vom-11-september
https://www.bbc.com/news/world-us-canada-39333416
https://de.wikipedia.org/wiki/Osama_bin_Laden
https://de.wikipedia.org/wiki/Salim_bin_Laden
https://www.derstandard.at/story/721557/bush-machte-geschaefte-mit-bin-laden-bruder
DOKUMENTUMFILM: Michael Moore, Fahrenheit 9/11 https://de.wikipedia.org/wiki/9/11-Kommission
https://www.focus.de/politik/ausland/bush-half-bin-laden-clan-moore-hatte-recht_id_2436497.html
https://www.youtube.com/watch?v=YynqRIovIjM
https://www.n-tv.de/politik/Wie-starb-Osama-bin-Laden-wirklich-article17581231.html
https://www.bild.de/politik/ausland/osama-bin-laden/osama-bin-laden-tot-al-qaida-terror-chef-in-pakistan-getoetet-alle-news-im-ticker-17686428.bild.html
9/11 emlékmű és 9/11 múzeum https://de.wikipedia.org/wiki/National_September_11_Memorial_and_Museum
https://newyorkaktuell.nyc/world-trade-center-2
https://www.911memorial.org
https://de.wikipedia.org/wiki/David_Rockefeller
https://www.911memorial.org/support/donate/founders
https://www.nyc.gov/html/om/pdf/memorial_bd_list.pdf

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése