Különböző forrásokból származó válaszokat mutatok be

Évek óta írok a technokraták tervéről, hogy radikálisan csökkentsék az energiatermelést és -felhasználást világszerte.

Ez a program, amely az energia-megosztásról, a környezeti igazságosságról és az éghajlatváltozásról szóló mindenféle propaganda mögé rejtőzik, az emberiség pusztulását célzó módszer.

Az olaj, a gáz, a szén és az atomenergia mellett léteznek alternatívák. Az, hogy a technokraták a nap- és szélenergiát részesítik előnyben - két olyan módszert, amelyek jelenleg nem képesek helyettesíteni a hagyományos energiaforrásokat -, nem szabad, hogy az emberek azt higgyék, hogy ezek az egyetlen lehetőségek.

Itt teszem fel a kérdést: tudnak-e az autók vízzel működni?

Különböző forrásokból származó válaszokat mutatok be.

Ezt tartsuk szem előtt. Sokan az ellenzők közül készségesen elismerik, hogy a technológia rendelkezésre áll, de azt állítják, hogy a költségek megfizethetetlenek. Elfelejtik megemlíteni a gigantikus kormányzati támogatásokat, alkukat és szívességeket, amelyek lehetővé teszik az atomenergiát - és még az olajipart is -.

Ezek a kritikusok SOHA nem fogják azt mondani, hogy "Nos, persze, lehet építeni egy atomerőművet, amely gőzt termel, de a költségek abszurdan magasak, és kizárják, mint életképes energiaforrást". De a víz oxigénre és hidrogénre való szétválasztásáról és a hidrogénnel működő autókról ezt fogják mondani.

Popular Mechanics (2008): "A vízben energia van. Kémiailag a hidrogén- és oxigénatomok közötti atomi kötésekbe van bezárva. Amikor a hidrogén és az oxigén egyesül, akár egy üzemanyagcellában, akár egy hidrogénnel működő belsőégésű motorban, akár egy összeállított kisteherautóban, amelynek a platóján elektrolíziscellát helyeztek el, energia marad vissza hő vagy elektronok formájában. Ezt a dugattyúk és a forgattyús tengely vagy az elektromos motorok mechanikai energiává alakítják át, és így mozgatják a járművet."

"A probléma: pontosan ugyanannyi energiára van szükség ahhoz, hogy ezeket a hidrogén- és oxigénatomokat szétfeszítsük az elektrolíziscellában, mint amennyit visszakapunk, amikor újra egyesülnek az üzemanyagcellában. A termodinamika törvényei nem változtak, dacára bármelyik blogon vagy híraggregátoron olvasott hype-nak. Ha levonjuk a motorban, a generátorban és az elektrolíziscellában keletkező hőveszteséget, akkor energiát veszítünk, nem nyerünk - és kész."

A thoughtco[dot]com (2019) oldalról: "Lehet-e vízből olyan üzemanyagot készíteni, amit használhatsz az autódban? Igen. Az átalakítás növeli az üzemanyag-hatékonyságot és pénzt takarít meg? Talán. Ha tudod, mit csinálsz, valószínűleg igen."

MIT School of Engineering (2018): "Egy vízmolekula három atomot tartalmaz: egy oxigénatomot és két hidrogénatomot, amelyek mágnesként kapcsolódnak egymáshoz. Wai Cheng, a gépészmérnöki kar professzora és a Sloan Automotive Lab igazgatója szerint (ahol a motorok teljesítményével és károsanyag-kibocsátásával, az égéstannal és az energiaátalakítással kapcsolatos kutatásokat végez), e kötések felbontása mindig több energiát igényel, mint amennyit visszakapunk."

"Tegyük fel, hogy meg akarod építeni ezt az autót. Olyan berendezésre lenne szükség, amely szétválasztja a vízmolekulát, és szétválasztja az oxigént és a hidrogént. Aztán mindkettőt külön tartályokban kellene izolálnia. Aztán szükséged lenne egy olyan égetőrendszerre, amely összekeveri és begyújtja őket, vagy egy üzemanyagcellára, amely újraegyesíti őket, hogy áramot termeljen belőlük. A felszabaduló energia aztán meghajtana egy dugattyút vagy működtetne egy motort, és mozgatná az autót."

"Itt van a probléma - mondja Cheng -: 'Egy vízmolekula nagyon stabil. Az atomok szétválasztásához szükséges energia nagyobb, mint amit visszakapunk - ez a folyamat tulajdonképpen energiát szív fel, ahelyett, hogy kiadná."

"Ráadásul van egy sokkal illékonyabb probléma is: a hidrogén veszélyesen gyúlékony. Megfelelő biztonsági intézkedések nélkül egy koccanásból akár egy Bosszúállók-filmhez méltó robbanás is lehet."

Gaia[dot]com (2020): "[Stanley] Meyer találmánya forradalmat ígért az autóiparban. Egy elektromos vizes üzemanyagcellán keresztül működött, amely az elektrolízis módszerénél sokkal egyszerűbb eljárást alkalmazva bármilyen vizet - beleértve a sós vizet is - alapvető elemeire, hidrogénre és oxigénre bontott."

 

 

"A vízzel működő autó létjogosultságával kapcsolatos szkepticizmus ellenére Meyer képes volt szabadalmaztatni találmányát a tárgyi jogosultsági jegyzék 101. szakasza alapján...".

"Meyer vízzel működő motorja 20 évnyi kutatás és odaadás eredménye volt, és azt állította, hogy képes a csapvizet annyi hidrogén üzemanyaggá alakítani, hogy az autóját az ország egyik végéből a másikba tudja vinni. Találmánya észbontó volt, és a jövő olyan környezetszennyezésmentes járműveit ígérte, amelyeket egy kerti tömlővel lehetett feltölteni."

"1998. március 21-én Meyer egy Cracker Barrelben ebédelt a bátyjával és két potenciális belga befektetővel. Mind a négyen koccintottak a poharakkal, hogy koccintsanak a világ felemelkedése iránti elkötelezettségükre, de miután ivott egy kortyot az áfonyalevéből, Meyer megköszörülte a torkát, felpattant, és kirohant. A bátyja, Stephen utána sietett, és térdre rogyva, hevesen hányva találta. Gyorsan elmormolta utolsó szavait: "Megmérgeztek engem"".

"1998. március 21-én Meyer egy Cracker Barrelben ebédelt a bátyjával és két potenciális belga befektetővel. Mind a négyen koccintottak a poharakkal, hogy koccintsanak a világ felemelése iránti elkötelezettségükre, de miután ivott egy kortyot az áfonyalevéből, Meyer elszorította a torkát, felpattant, és kirohant. A bátyja, Stephen utána sietett, és térdre rogyva, hevesen hányva találta. Gyorsan elmormolta utolsó szavait: "Megmérgeztek engem"".

"Meyer halálát három hónapig vizsgálták, bár a halottkém jelentésében végül azt írták, hogy agyi aneurizma miatt halt meg."

The Columbus (Ohio) Dispatch, 2007. július 8., "Az autó, amely vízzel futott", írta Dean Narciso:

"Több mint 20 évnyi kutatás és bütykölés után itt volt az ideje az ünneplésnek."

"Stanley Allen Meyer, a testvére és két belga befektető 1998. március 20-án koccintott a Grove City Cracker Barrelben."

"Meyer azt mondta, hogy találmánya képes arra, ami a fizikusok szerint lehetetlen: a vizet elég hatékonyan hidrogén üzemanyaggá alakítani ahhoz, hogy a dűnebogárkáját 20 gallon vízzel, egyenesen a csapból, országszerte közlekedtetni tudja."

"Belekortyolt egy korty áfonyalébe. Aztán a nyakába kapaszkodott, kirohant az ajtón, térdre esett és hevesen hányt."

"Kirohantam és megkérdeztem tőle: "Mi a baj?"" - emlékezett vissza a bátyja, Stephen Meyer. Azt mondta: "Megmérgeztek." Ez volt a halálos kijelentése."

"Stanley Meyer 57 éves korában bekövetkezett bizarr halála véget vetett egy olyan munkának, amely, ha bebizonyosodik, véget vethetett volna a fosszilis tüzelőanyagoktól való függésnek."

"Az őt ismerők szerint munkája világszerte figyelmet keltett: titokzatos látogatók a tengerentúlról, kormányzati kémkedés és jövedelmező felvásárlási ajánlatok."

"Halála három hónapos nyomozást indított el, ami lekötötte és lenyűgözte Grove City rendőrségét."

"'Meyer halálát mindenféle összeesküvéses történetekkel, álcázott történetekkel fűszerezték' - mondta Steve Robinette, Grove City rendőrhadnagya, az ügy vezető nyomozója."

"Ha Stephen Meyert sokkolta is ikertestvére összeomlása és halála, ugyanilyen meglepő volt a belgák másnapi reakciója."

"Elmondtam nekik, hogy Stan meghalt, és egy szót sem szóltak" - emlékezett vissza - "abszolút semmit, sem részvétet, sem kérdéseket"."

"'Soha, de soha többé nem bíztam abban a két emberben'."

"Ma Stanley Meyer számos internetes oldalon szerepel. Az 1995-ös It Runs on Water című dokumentumfilm jelentős része, amelynek narrátora Arthur C. Clarke sci-fi író volt, és amelyet a BBC sugárzott, az ő "vizes üzemanyagcellás" találmányával foglalkozik."

"James Robey állandó helyet szeretne Meyer számára a Kentucky Water Fuel Museumban."

"Figyelmen kívül hagyták, csalónak nevezték, és úgy halt meg, hogy kis szülővárosa még csak egy emléktáblával sem emlékezett meg róla" - írta Robey a saját kiadású Water Car című könyvében."

"Meyer eufórikus csúcsokat és megalázó vereségeket élt át. Kedves és nagylelkű volt, ugyanakkor paranoiás és gyanakvó. Látnokként és zseniként ünnepelték. Ugyanakkor beperelték és csalónak nyilvánították."

"Meyer kutatásának alapját, az elektrolízist, a középiskolák természettudományi laborjaiban tanítják."

"Az elektromosság átfolyik a vízen, felbontja a molekulákat, és oxigén- és hidrogénbuborékokkal tölti meg a kémcsöveket. Egy gyufát meggyújtanak. Az illékony gázok felrobbanva bizonyítják, hogy a víz szétvált alkotóelemeire."

"Meyer azt mondta, hogy találmánya sokkal kevesebb elektromosságot használ, mint amennyit a fizikusok szerint lehetséges. Videókon látható, ahogyan szerkentyűi másodpercek alatt habos keverékké változtatják a vizet."

"'Nagyon sok energia kell ahhoz, hogy a H2-t elválasszuk az O-tól' - mondta Neville Reay, az Ohio State University professor emeritusa, aki több mint 41 éve fizikus. 'Ez az energia nagyjából nem változott az idők folyamán. Ez egy fix mennyiség, és ezen semmi sem változtat'".

"Meyer munkája szembemegy az energiamegmaradás törvényével, amely kimondja, hogy az energiát nem lehet létrehozni vagy megsemmisíteni."

 

 

"Alapvetően ez azt mondja, hogy nem kaphatsz valamit a semmiért" - mondta Reay.

"'Lehet, hogy volt egy szép módja a hidrogén tárolására és egy nagyon hatékony motor készítésére, de nincs mód arra, hogy valami csicsás dolgot csináljon, és kevesebb energiával leválassza a hidrogént'."

"...Ennek ellenére Meyer vonzotta a híveket, a befektetőket és végül a jogi problémákat."

"'Akkoriban én is bedőltem néhány ilyen dolognak' - mondta William E. Brooks az alaszkai Anchorage-i otthonából."

"Brooks több mint 300.000 dollárt fektetett Meyer technológiájába. Azt remélte, hogy a repülési vállalkozásában talál majd alkalmazásokat."

"Ma már feleségével, Lorraine-nel együtt nevetnek a megpróbáltatásokon, amelyek könnyebbé váltak, mert a pénzüket 1994-ben a Franklin megyei Common Pleas bíróságon kötött egyezség alapján visszakapták."

"Két évvel később egy Fayette megyei bíró 'durva és kirívó csalást' állapított meg Meyer két üzletemberrel folytatott szerződéstárgyalásában. A pénzüket visszaadta."

"...A Meyerbe vetett hit ma is tart. Akárcsak a gyanú az elhallgattatását célzó összeesküvésekről."

"Stephen Meyer visszaemlékezett egy telefonhívásra, amit a bátyja otthonába intézett az 1980-as években."

"Felém fordult, és azt mondta: 'Most ajánlottak nekem 800 millió dollárt. Elfogadjam?'"

"Azt válaszoltam, 'A pokolba is, igen. Mennyi pénzt akarsz?""

"'Nagyon csendben maradt. Amikor belekezdett ebbe a gondolatmenetbe, én csak hagytam őt békén" - emlékezett vissza Stephen."

"A most 36 éves Charlie Hughes élénken emlékszik az idegenekre, akik a hetvenes évek végén meglátogatták a szülei házát." [Stanley Meyer akkoriban a Hughes-házban lakott.]

"Éppen kint játszott, amikor a kocsifelhajtó hirtelen megtelt limuzinokkal. Turbános férfiak szálltak ki. 'Szigorú, vastag akcentussal' Meyer után érdeklődtek. 'Emlékszem, mert aznap nem engedtek be a saját házamba'".

"Fürgén távoztak. Charlie éppen bement volna, amikor a felhajtó ismét megtelt, ezúttal katonai járművekkel. 'A hadsereg főnökei' - emlékezett vissza."

"Aznap este a vacsoránál Meyer elmondta nekik: 'Az arabok 250 millió dollárt akartak felajánlani, hogy hagyjam abba a mai napot. Ön és ez a kedves család békében és jólétben élhet hátralévő életében'".

"A hadsereg tisztviselői eközben kikérdezték Meyert arról, hogy mit akarnak a külföldiek, és azt hitték, hogy talán sikerült egyezséget kötni, emlékezett vissza Charlie, hogy Meyer ezt mondta a családnak."

"Meyer a Clarke dokumentumfilmben beszél az ajánlatokról."

"'Az elmúlt évtizedben sokszor ajánlottak nekem hatalmas összegeket, hogy egyszerűen adjam el, vagy üljek rajta... Az arabok összesen egymilliárd dolláros fizetést ajánlottak nekem, egyszerűen csak azért, hogy üljek rajta, és ne csináljak vele semmit'.".

"A Grove City-i rendőrség Meyer halálával kapcsolatos nyomozása során több mint egy tucat tanút hallgatott meg."

"Hiányzott azonban a két belga, Phillippe Vandemoortele és Marc Vancraeyenest meghallgatása."

"A férfiak megegyeztek, hogy megvásárolnak 56 hektárt a Grove City-i Seeds Road mentén. A város két hónappal Meyer halála előtt jóváhagyta, hogy ott kutatóközpontot létesítsenek."

"Steve Robinette hadnagy szerint lehetséges, hogy a férfiak kihallgatását nem vették fel."

"Vandemoortele és Vancraeyenest nem hívták vissza és nem küldtek e-mailt a cikkhez."

 

 

"A Franklin megyei halottkém megállapította, hogy Meyer, akinek magas volt a vérnyomása, agyi aneurizmában halt meg. Mivel nem volt bizonyíték a bűncselekményre, a rendőrség a halottkém jelentését követte."

"Az egyetlen kimutatható gyógyszer a fájdalomcsillapító lidokain és a fenitoin volt, amit a rohamok kezelésére használnak."

"És mi lett a dűnebogárral, amely legalább néhány évig rabul ejtette a közösséget?"

"Meyer egyik régi barátja, aki nem akarja, hogy megnevezzék, mert attól fél, hogy az emberek zaklatni fogják a találmány miatt, nemrég elvezetett egy riportert egy Columbus-tól délre fekvő ingatlan pincéjébe."

"'Ezt tényleg nem kellene megmutatnom', mondta."

"Miután áthaladt néhány sötétített, számítógépekkel és elektromos berendezésekkel telezsúfolt szobán, kinyitott egy ajtót. Egy garázs legtávolabbi sarkában ült a buggy, bőrülései repedezettek, motorját részben egy ronggyal letakarták."

"Az élénkpiros festésen egy matrica hirdette: 'Jézus Krisztus az Úr'."

"Aztán a férfi gyorsan kivezetett. A fények elsötétültek. Az ajtók csattantak."

"Az előkertben egy kerti székre ült, és gyümölcspuncsot kortyolgatott. Nézte, ahogy az autók és teherautók elhaladnak az úton, és benzint égetnek."

Végezetül, egyelőre itt egy részlet egy cikkből, amit előástam az aktáimból. Nem találom az egész cikket, és nem tudom, ki írta. A kivonat szerint vannak innovatív módszerek a vízből származó hidrogén és oxigén leválasztására. Bemutatom a kivonatot. Nem tudom, hogy a leírt módszerek működőképesek-e.

RENDSZER A VÍZ ÜZEMANYAGKÉNT VALÓ SZÉTVÁLASZTÁSÁRA A REZONANCIA SEGÍTSÉGÉVEL

A víz-üzemanyag téma egy másik variációja inkább a rezgésekre, mint a kémiára támaszkodik. Egy ilyen rendszer több mint 100 százalékos hatásfokkal hidrogéngázt és oxigént állít elő közönséges vízből normál hőmérsékleten és nyomáson.

Erre példa a 4,394,230 számú, Dr. Andrija Puharich számára 1983-ban kiadott U.S. Patent, Method and Apparatus for Splitting Water Molecules. Módszere bonyolult elektromos hullámformák rezonanciájára késztette a vízmolekulákat, és szétzúzta őket, ami hidrogént és oxigént szabadított fel. Tesla elektromos rezonanciával kapcsolatos ismereteit felhasználva Puharich sokkal hatékonyabban tudta felhasítani a vízmolekulát, mint a nyers erővel történő elektrolízis, amelyet minden fizikát tanuló diák ismer. (A rezonancia az, ami összetör egy kristálypoharat, amikor egy operaénekes pontosan azt a hangot üti meg, amely a kristály molekulaszerkezetével együtt rezeg).

Puharich állítólag több százezer kilométert vezetett a lakókocsijával, kizárólag vizet használva üzemanyagként, Észak-Amerikát átszelő útjain. Egy magas mexikói hágónál hóval kellett beérnie üzemanyagként. A vízmolekulák szükség szerinti megosztása egy járműben forradalmibb, mint a hidrogénnel működő rendszerek, amelyekkel minden nagy autógyártó bíbelődött. Az igény szerinti rendszerrel nem kell hidrogén üzemanyaggal teli tartályt cipelni, amely potenciális bomba lehet.

Egy másik feltaláló, aki sikeresen készített helyben üzemanyagot vízből, a néhai Francisco Pacheco volt New Jerseyből. A Pacheco Bi-Polar Autoelectric Hydrogen Generator (U.S. Patent No. 5,089,107) szükség szerint választotta le a hidrogént a tengervízből.

John Worrell Keely, a víz hidrogénre és oxigénre bontásának úttörője hő vagy közönséges elektromosság nélkül, állítólag olyan bravúrokat hajtott végre, amelyeket a 20. századi tudomány képtelen megismételni. Hanggal és más rezgésekkel dolgozott, hogy gépeket hozzon mozgásba. A vízmolekulákban lévő energia felszabadításához Keely egy liter vizet egy hengerbe öntött, ahol hangvillák rezegtek a pontos frekvencián, hogy az energia felszabaduljon. Ez azt jelenti, hogy szétbontotta a vízmolekulákat és hidrogént szabadított fel, vagy az energia egy sokkal ősibb formáját szabadította fel? Az ilyen kérdésekre választ adó feljegyzések elvesznek. Egy évszázaddal később azonban Keelyt igazolják. Egy tudós nemrégiben felfedezte, hogy Keely helyesen jósolta meg azt a pontos frekvenciát, amely szétrobbantja a vízmolekulákat. Keely az atomokat bonyolult rezgési jelenségként értelmezte.

-- Jon Rappoport


https://www.pokolafoldon.hu/tudomany/tudnak-az-autok-vizzel-mukodni