Az Amerikai Szívgyógyász Szövetség új tanulmányt tett közzé, amely szerint a gyermekek körében előforduló myocarditis esetek 98%-a a Covid-19 mRNS injekciónak tudható be.

Forrás

Az új tanulmányt az USA több egyetemének, gyermekkórházának és orvosi iskolájának több tucat orvosa és tudósa végezte, és 2021. december 6-án jelent meg az Amerikai Szív Szövetség (AHA) "Circulation" című folyóiratában.

A kutatók 139 gyermeket és fiatal felnőttet vizsgáltak, akiknél 140 esetben merült fel a szívizomgyulladás gyanúja, ebből 49 esetben megerősített, 91 esetben pedig valószínűsíthető volt. A betegek többsége férfi volt (126), a medián életkor pedig 15,8 év.

A szívizomgyulladás a szívizom gyulladása, míg a szívburokgyulladás a szívet körülvevő védőzsákok gyulladása. Mindkettő rendkívül súlyos betegség, mivel a szív létfontosságú szerepet játszik az ember életben tartásában, és mivel a szívizom nem képes regenerálódni. A súlyos szívizomgyulladás szívmegálláshoz vezethet, és éveket veszíthet az ember életéből.

 

Forrás

Az eredmények azt mutatják, hogy a betegek közül 136 betegnél merült fel myocarditis gyanúja, ami a myocarditises esetek 98%-ának felel meg. Az esetek 131 (94%) esetében a Pfizer injekció volt a felelős, 128 esetben (92%) a második adag után.

A kutatók megállapításaikban azt állítják, hogy a leggyakoribb tünet a mellkasi fájdalom volt, amely a betegek 99%-ánál fordult elő, és 26 beteg (19%) került intenzív osztályra az állapot miatt.

Forrás

A brit gyógyszerfelügyeleti hatóság, az MHRA által nemrégiben közzétett frissítés szerint november 17-21-ig 686 esetben jelentettek szívizomgyulladást és 578 esetben szívburokgyulladást a Covid-19 injekciók mellékhatásaként. Ez a 18 354 bejelentett szívbetegség között 290 halálos kimenetelű esetet jelentett.

Ismeretes azonban, hogy a mellékhatásokról súlyos aluljelentések történnek, mivel az MHRA korábban azt állította, hogy a mellékhatásoknak mindössze 10%-át jelentették.

November 29-én 21-én az Egyesült Királyság Egészségbiztonsági Ügynöksége ("UKHSA") elismerte, hogy a Covid injekciók kockázatot jelentenek a szívpanaszok. Az UKHSA klinikai útmutatót adott ki a Covid injekciókkal összefüggő szívizomgyulladás és szívburokgyulladás klinikai eseteinek felismerésének és kezelésének támogatására. Különösen a gyermekek és a 40 év alattiak esetében.

 

Az UKHSA klinikai tanácsának első szakasza - "Háttér" - felsorol néhány fontos pontot. Az ötödik, hogy a kórházba felvett gyermekek nagy százalékában myocarditisszel jár.

Forrás

Szeptember elején a Védőoltási és Immunizációs Vegyes Bizottság ("JCVI") nem tudta igazolni, hogy a kísérleti injekciót gyermekeknek ajánlják. Köztudott, hogy a gyermekek ritkán szenvednek súlyos Covid-19 betegséget, nemhogy életüket veszítenék, és a Covid-19 injekció nem akadályozza meg a fertőzést vagy a fertőzés átadását. Chris Whitty, az angliai főorvos és kollégái döntése a gyermekek beadásáról, valamint a kormány döntése ennek végrehajtásáról példa nélküli volt. Ezt megelőzően mindig a JCVI tanácsát követték.

Most azonban az Omicron nevében megváltoztatták a tanácsot, és minden 12 év feletti gyermeknek felajánlják a második adagot, annak ellenére, hogy a hatóságok tudják, hogy a gyermekeknél sokkal nagyobb valószínűséggel alakul ki szívizomgyulladás a második adag után, amint azt az Amerikai Szívgyógyász Szövetség által közzétett új tanulmány is megerősítette.

https://pokolafoldon.hu/pandemia/uj-tanulmany-szerint-a-covid-19-vakcina-a-felelos-a-gyermekek-szivizomgyulladasos-esetek-98-aert