2021. február 11., csütörtök

Választási csalás a Magyar Parlamentben

A Magyar Parlamentben, a képviselők személyre szóló igazolvánnyal rendelkeznek, amit használniuk is kell, amikor szavazás történik a parlamentben.

"Valahogy úgy állították be a gépet, hogy akkor is lehet szavazni, ha nincs benne a kártya"

A szavazás menete:
Amikor szavazásra bocsájtanak egy törvényjavaslatot, a képviselőknek a saját helyükön kell használniuk az igazolványukat. A személyes, névvel és képpel rendelkező, azonosító okmányt a saját helyükön be kell illeszteni egy gépi nyílásba (mint az ATM autómaták esetében, amikor betesszük a kártyát), és a gép csak utána kellene, hogy engedje szavazni a képviselőt - csak így vehet részt a szavazás menetében.

Úgy tűnik, ez nem mindíg szükséges. Vannak idők, amikor lehetséges a szigorú név szerinti szavazás - a képviselő jelenléte nélkül is, és anélkül, hogy a személyre szóló képviselői kártyáját használná a szavazórendszer gépében.

Most is ez történt.

A Magyar Parlamentben további törvények megszavazásáról döntöttek - választási csalás keretében.

A választási csalásról megkérdezték Orbán Viktor miniszterelnök véleményét is, akinek csupán egy gúnyos mosolyra futotta, sem ő, sem a Fidesz pár többi képviselője mit sem törődött a ténnyel, hogy éppen lefülelték a választási csalást. Még Áder János, házelnök is helyénvalónak minősítette, amikor megkérdezték tőle, hogy ez így rendben van-e.

Vajon hány esetben csalták el a választásokat eddig a múltban, ha ez így most lehetséges volt?

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése