George Soros befektetési vállalata, a Soros Fund Management LLC több mint 3 millió dollár értékben vásárolt a New York Times részvényeiből. A magyar kormányt amúgy is gyakran kritizáló amerikai újságra mostantól közvetlen befolyása van Sorosnak.
George Soros befektetési vállalata, a Soros Fund Management LLC több mint 3 millió dollár értékben vásárolt a New York Times részvényeiből – derült ki az amerikai Securities and Exchange Commission jelentéséből.
A Szputnyik hírügynökség a Media Research Center alelnökére hivatkozva azt írja, Soros nem véletlen vásárolta be magát az egyik legnagyobb liberális laphoz, hiszen korábban is hatalmas összegekkel támogatta az “oknyomozó újságírást”.
Soros alapítványai világszerte együttműködnek a liberális lapokkal, és válogatás nélkül támogatnak mindent, ami államellenes – kezdve a Németországban működő erőszakos antifasiszta szervezetekkel, a közép-európai anarchista csoportokon át, az Ukrajnában működő neonáci félkatonai szervezetekig, akiket még intenzív utcai harcok idején is békés “kormányellenes tüntetőkként” reklámozott a liberális sajtó.
A Media Research Center alelnöke maga is említi, hogy Soros korábban széleskörű befolyással bírt a liberális újságok felett, és ez a részvénycsomag-vásárlás egy “jelentős lépést” jelent az oligarcha számára.
A lap említi, hogy Soros rengeteg olyan szervezetet is támogat, melyek az Európai Unió központosítását, és a tömeges bevándorlást próbálják előmozdítani. Utóbb több millió dollárral támogatott egy kampánycsoportot, mely egy sikeres népszavazás eredményét próbálja megváltoztatni, annak érdekében, hogy az Egyesült Királyság mégse lépjen ki az Európai Unióból.

http://www.hidfo.ru/2018/06/soros-bevasarolta-magat-a-new-york-times-ba/