2018. április 10., kedd

Távozik Budapestről a Soros-egyetem


Visszavonul a médiából az Index tulajdonosa

Nem akarták leoltani a lámpát - a döntésről ma reggel értesítették őket.
Simicska Lajos úgy döntött, nem finanszírozza tovább a médiaportfóliójába tartozó Magyar Nemzetet és a Lánchíd Rádiót – áll a szintén Simicska portfóliójához tartozó Index.hu beszámolójában. A lap szerint a milliárdos vállalkozó “kivonul a médiából.”
Az MNO weboldalán egy közlemény jelent meg, e szerint a lap utolsó számát holnap lehet megvenni.
“A Magyar Nemzet finanszírozási problémái miatt, a tulajdonosok döntése alapján 2018. április 11-től a kiadó beszünteti médiatartalom-szolgáltatási tevékenységét, így megszűnik a Magyar Nemzet napilap és annak online verziója, az mno.hu.
A 80 évvel ezelőtt alapított Magyar Nemzet napilap utolsó nyomtatott száma holnap, 2018. április 11-én jelenik meg” – áll a közleményben.
A Magyar Nemzet várható megszűnéséről már korábban is terjedtek pletykák; ezek szerint Simicska Lajos csak akkor tudja tovább működtetni kiterjedt médiabirodalmát, ha nem a Fidesz-KNDP nyeri a választásokat és a milliárdos újra állami megrendelésekhez juthat.
Egyelőre nincsenek információk arról, hogy a Simicska Lajos rokona által igazgatott Index.hu számára még meddig biztosítottak a működési források.

http://www.hidfo.ru/2018/04/visszavonul-a-mediabol-index-tulajdonosa/

Távozik Budapestről a Soros-egyetem

A 444.hu információi szerint a választási eredmények miatt Bécsbe költözhet Soros György ideológiai utánpótlásképző egyeteme, a Central European University. Az iskola 2019 szeptemberétől kezd Bécsben működni.
“Levélben tájékoztatta oktatóit Michael Ignatieff, a CEU rektora arról, hogy az egyetem kutarórium és szenátusa együttműködési megállapodást írt alá Bécs városával és lépéseket tett annak érdekében, hogy 2019 szeptemberében megnyissa kampuszát az osztrák fővárosban” – áll a 444.hu beszámolójában.
A lap szerint a bécsi költözködés amiatt fontos az egyetem számára, mert a vasárnapi országgyűlési választások eredményeként nehéz helyzetbe kerülnek azok a személyek, akik Soros iskolájában az ideológiai képzést folytatják.
“Ignatieff nem is nagyon csinál titkot abból, hogy a lépésnek azért van jelentősége, mert vasárnap lezajlottak a választások Magyarországon, és a Fidesz ismét kétharmados felhatalmazást szerzett a választópolgároktól” – írták.


A Soros-alapítványok által támogatott, nemsokára megszűnő újság azt írja, az egyetem egy tavaly elfogadott törvény miatt is nehéz helyzetbe került, mert hiába teljesítette az abban megfogalmazott elvárásokat, a kormány vonakodott megállapodást aláírni a továbbműködés engedélyezéséről.
Az újságíró eképpen összegezte a történteket; “Nehéz ezt másként értelmezni, mint hogy megkezdték az oktatók és hallgatók felkészítését a költözésre.”

http://www.hidfo.ru/2018/04/tavozik-budapestrol-a-soros-egyetem/

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése