2018. április 27., péntek

Németország 1,5 milliárd eurót veszíthet az amerikai szankciók miatt

A német-orosz kereskedelmi kamara becslései szerint az Oroszországban működő német vállalatok akár 1,5 milliárd eurót is veszíthetnek az Egyesült Államok által hozott szankciók következményeként.
A csütörtökön megjelent közlemény szerint az USA Oroszország elleni szankciói főként a német vállalkozásokat sújtják.
“A megkérdezett vállalatok körében rövidtávon több száz millió eurós veszteséggel számolhatunk, ez akár 377 millió is lehet. Konzervatív becslések szerint középtávon a veszteségek 0,82 milliárd euróra növekednek. A legrosszabb forgatókönyv esetén a megkérdezett vállalatok veszteségei elérhetik az 1,5 milliárd eurót” – áll a közleményben.
A német sajtó szerint Angela Merkel arra készül, hogy megkérje az amerikai vezetőket a német cégeket is sújtó szankciók enyhítésére.
Az Egyesült Államok április 6-án hozott újabb szankciókat Oroszország ellen a “Countering America’s Adversaries Through Sanctions Act” alapján, ezek számos orosz üzletembert és általuk irányított vállalatokat vettek célba. Az amerikai elnök tavaly júniusban írta alá a törvényt, amely lehetővé teszi, hogy az USA gazdasági szankciókat léptessen életbe rivális országokkal szemben.

http://www.hidfo.ru/2018/04/nemetorszag-15-milliard-eurot-veszithet-az-amerikai-szankciok-miatt/

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése