Újabb robbanás rázta meg Malmö belvárosát, napokkal azután, hogy valaki gránátot dobott egy rendőrkapitányság épületére.
Újabb robbantás történt Malmöben, reggel 9-kor, egy hivatali épület közelében lévő étterem mellett – derült ki az Expressen svéd napilap rendőrségi közleményt idéző beszámolójából. Az incidens során személyi sérülés nem történt, de az épület megrongálódott.
“A rendőrség biztosította a környéket és a tűzszerészek kiérkeztek a helyszínre. Pillanatokkal a robbanás előtt egy Audit láttak a közelben” – mondták.
A hivatali épület ugyanabban a Rosengard negyedben található, ahol szerdán ismeretlen elkövetők kézigránátot dobtak a helyi rendőrfőkapitányság épületére. A szerdai incidens során számos, a közelben parkoló gépjármű megrongálódott.
Rosengard a város egyik olyan negyede, amit nem szabad no-go zónának nevezni. Ehelyett a következő megnevezést használják rá; “olyan, földrajzilag jól körülhatárolható terület, amit alacsony társadalmi-gazdasági státusz jellemez és ahol a bűnözők jelentős hatást gyakorolnak a helyiek mindennapi életére.”
A rendőrség számára évek óta komoly gondot okoz a bűnözés ebben a negyedben, de a hivatalos közbeszédben nem szabad beszélni arról, hogy ennek köze van-e a bevándorláshoz és a nagy arányú migráns lakossághoz.


http://www.hidfo.ru/2018/01/ezen-a-heten-mar-a-masodik-terrortamadas-tortent-malmoben/