A "Milla" nevű mozgalom tüntetése a szabad sajtóért.
Balliberális törpepártok és külföldről finanszírozott NGO-k tüntetést szerveznek augusztus 20-ra Budapesten. A tüntetés legitimitását egyelőre senki nem vizsgálta érdemben, pedig korábbi tapasztalatok alapján ezek a megmozdulások külföldi anyagi támogatással valósulnak meg.
A sajtószabadság állítólagos korlátozására hivatkozva szerveznek tüntetést Budapesten balliberális törpepártok és külföldről finanszírozott civil szervezetek. Juhász Péter, az Együtt Párt elnöke egy általa közölt videofelvételen Karácsony Gergellyel, a Párbeszéd nevű párt vezetőjével jelentette be, hogy augusztus 20-án Budapesten, a Szabad sajtó úton szerveznek megmozdulást, melyhez a civil szervezetek és ellenzéki pártok támogatását kérik.
A Facebookon “Függetlenség Napja” néven meghirdetett rendezvény célja “a sajtószabadságért, a jogállamért és a demokráciáért való tüntetés”.
A tüntetés legitimitása erősen kérdéses: nem tudható, hogy a megmozdulásra rengeteg magyar állampolgár adományaiból működő civil szervezetek mozgósítanak-e, vagy ezt a megmozdulást is kizárólag külföldi pénzekből foglalkoztatott főállású aktivisták Facebook-oldalain hirdetik. Utóbbi esetben a tüntetés legitimitása megkérdőjelezhető, hiszen idegen országban élő külföldi állampolgárok költenek pénzt arra, hogy magyar embereket mozgósítsanak egy bizonyos cél érdekében.
Az Együtt elnöke eképpen foglalta össze a tüntetés lényegét: „Magyarországon a sajtó szabadsága, a sajtó függetlensége és a civil szervezetek függetlensége veszélyben van, hagyja őket békén Orbán Viktor!”
Korábban számos hasonló megmozdulást szerveztek már balliberális törpepártok, de a résztvevők számát mindig az határozta meg, hogy a külföldről finanszírozott hálózat – aktivisták, sajtó, Facebook-oldalak – is támogatni kezdték-e az adott megmozdulást. Ennek megfelelően több alkalommal is előfordult, hogy alig néhány fő jelent meg a “népharagként” bemutatott “tömegdemonstráción”.

http://www.hidfo.ru/2017/08/kulfoldi-penz-nelkul-nincs-kulfoldrol-penzelt-tuntetes/