Szombat éjjel újabb terrortámadás történt Londonban; több gyalogost elgázoltak, majd kiszálltak a járműből és késsel támadtak a terroristák.
A londoni rendőrség terrortámadásnak minősítette az újabb, szombat éjjel történt merényletet, melynek során az elkövetők London egyik legforgalmasabb hídján gázoltak el járókelőket, majd kiszálltak és késsel támadtak a közelben tartózkodó emberekre. A London hídon történt gázolást és a Borough Market közelében történt késeléseket az Iszlám Állam nevű terrorszervezet a közösségi médián keresztül „üdvözölte”.
Az újabb gyilkolás azt követően történt, hogy Machesterben egy koncert során követtek el öngyilkos merényletet. Márciusban pedig a tegnap éjjelihez hasonló módon gyilkolt civileket Londonban egy Khalid Masood nevű személy, aki a Westminster hídján gépjárművel a gyalogosok közé hajtott.
A manchesteri merénylet után több napra a legmagasabb – kritikus – szintre emelték a terrorkészültségi fokozatot, de a múlt hétvége folyamán a korábbi, második legmagasabbra mérsékelték. Mint kiderült, a brit titkosszolgálatoknak tudomása van arról, hogy több mint huszonháromezer olyan személy él az országban, akik bármikor terrortámadást követhetnek el.

http://www.hidfo.ru/2017/06/veletlenszeruen-oltek-a-civileket-londonban/Khan bosszúja:
fokozzák a biztonsági intézkedéseket Londonban

London pakisztáni származású polgármestere, Sadiq Khan elrendelte a biztonsági intézkedések fokozását a rendszeressé váló terrortámadások miatt.
A brit fővárosi rendőrség részéről Mark Rowley jelentette be hivatalosan, hogy fokozott biztonsági intézkedéseket hoznak a szombat este történt terrortámadás miatt; a rendőrség jelentősen nagyobb létszámmal fogja biztosítani nyilvános rendezvényeket.
A nyilvánosság arra számíthat, hogy még több rendőrt – beleértve fegyveres és fegyvertelen – fog látni a fővárosban. Áttekintjük a közeljövőben nagy nyilvánosság mellett zajló események biztosításával kapcsolatos terveket. Az emberek emellett arra számítsanak, hogy még több fizikai intézkedést fognak tapasztalni, hogy garantálni tudjuk London hídjainak biztonságát.” – mondta.
Sadiq Khan, London polgármestere a szombati terrortámadás után állandó kapcsolatot tartott a fővárosi rendőrség illetékesével, hogy biztosítsa az embereket arról, a hatóságok megpróbálják garantálni a közrend fenntartását.
Szombat este helyi idő szerint 22:08-kor a terroristák gépjárművel hajtottak be az emberek közé a London Bridge-en. Az elkövetők azt követően továbbhajtottak, majd egy másik helyen kiszálltak a járműből, és késsel támadtak a közelben tartózkodó emberekre.
Az elkövetőket a közelben tartózkodó rendőrök perceken belül lelőtték. A hatóságok szerint hét ember veszítette életét, és 48-an megsérültek. A történtek után Londonban 12 személyt tartóztattak le a terrorcselekménnyel kapcsolatban és számos házkutatás történt.

http://www.hidfo.ru/2017/06/khan-bosszuja-fokozzak-a-biztonsagi-intezkedeseket-londonban/