2017. június 20., kedd

London muszlim polgármestere megerősítette a mecsetek rendőri védelmét


Sadiq Khan, London pakisztáni származású polgármestere elrendelte a mecsetek rendőri védelmének megerősítését, miután támadás érte a Finsbury mecsetnél az éjféli ima után távozó híveket.
Khan arra kérte a londoniakat, hogy maradjanak nyugodtak, emellett kijelentette, hogy a város lakóit „soha nem fogják egymás ellen fordítani”.
Hétfőn egy ember kisteherautóval a mecsetből távozók közé hajtott a Finsbury Parkban. Az incidens során tízen megsérültek, később egy ember belehalt a sérüléseibe. A támadás valamennyi áldozata muszlim volt, az incidenst terrortámadásként kezelik a hatóságok.
Khan szerint a brit kormány fel kellene hagyjon a rendőrség további forrásmegvonására vonatkozó tervekkel, tekintve, hogy az utóbbi hónapok során több terrortámadás is történt az országban.
Mostanra már 13 hónapja mondom, hogy komoly aggodalmakat vet fel a rendőrség forrásainak elapadása. A kormánynak azt üzenem, hogy ne hajtsák végre azt a tervet, amivel további 400 millió fontot vonnának el a rendőrség költségvetéséből” – mondta.
Khan ellátogatott a támadás helyszínére, innen nyilatkozott a Sky News tudósítóinak.

http://www.hidfo.ru/2017/06/london-muszlim-polgarmestere-megerositette-a-mecsetek-rendori-vedelmet/

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése