A kormányfő szerint Nyugat-Európának nem váltak be a migránsok, párhuzamos társadalmakat alkotnak és terrorcselekményeket követnek el, a brüsszeli vezetők emiatt a kvótarendszer segítségével próbálnak megszabadulni tőlük.
A nyugati vezetők amiatt hozták létre a migránsok európai elosztását szolgáló kvótarendszert, mert már ők is szabadulnának a migránsoktól, de a humanitárius eszmék hangoztatása mellett ezt nem merik kijelenteni – derült ki Orbán Viktor ma elhangzott beszédéből. A kormányfő a nemzeti konzultációval kapcsolatos országjárás zárórendezvényén szólalt fel, ahol többek közt kifejtette, hogy a brüsszeli vezetők tényleg migránsfalvakat akarnak létrehozni Kelet-Európában, és amiatt erőltetik a kvótarendszert, mert korábban nem védték meg határaikat, és most ilyen módon próbálnak megszabadulni a migránsoktól.
„Nem szégyenlősek – azért támogatják a kvótát, mert már ők is taszítanák el maguktól a migránsokat”
– mondta.
A kormányfő szerint a baloldal továbbra is olyan nézeteket hangoztat, miszerint humanitárius kötelességünk befogadni a migránsokat, de eközben az EU más országai sem akarják befogadni őket. Olaszország és Görögország a kvótarendszerrel akarja elküldeni a migránsokat Európába, a nyugati tagállamok a kvótarendszerrel próbálják továbbküldeni a migránsokat Kelet-Európába, ahol viszont a kormányok és a lakosság többsége szintén nem akarja őket befogadni.
A kormányfő szerint akinek nincs szüksége a migránsokra, az ne akarja őket más európai országokra sem rákényszeríteni, hanem inkább szállítsa el őket Európa határain kívülre – “a magyar kormány viszont ehhez szívesen segítséget nyújt”.


http://www.hidfo.ru/2017/06/mar-brusszel-is-szabadulna-a-migransoktol/