A legutóbbi Eurobarometer közvélemény-kutatás szerint az európai lakosság 73%-a gondolja úgy, hogy az Európai Unió nem megfelelően kezeli a migrációs válságot.
Az Eurobarometer adatai szerint az unió összlakosságának 73%-a gondolja úgy, hogy az Európai Unió nagyobb erőfeszítéseket kellene tegyen a migrációs válság kezelése terén. A kutatást március 18-27. közt végezték 27901 ember megkérdezésével, az Európai Unió összlakosságára nézve reprezentatív mintán. Az Európai Parlament weboldalán is közölt adatok szerint az emberek többsége annak ellenére nincs megelégedve a migrációs válság kezelésével, hogy az Európai Unió számos intézkedést hozott a bevándorlás kapcsán.
Úgy tűnik, az uniós hatóságok szándékosan félreértelmezik a többségi lakosság elégedetlenségét a nem-európai lakosság beözönlésével kapcsolatban, mert az EP oldalán idézett adatok után felsorolják azokat az intézkedéseket, melyek állítólag a migrációs válság kezelését szolgálták. Ezek között említik a migránsok szétosztását szolgáló kvótarendszert, emellett a menekülttáborokban uralkodó körülmények javítását, ami nyilvánvalóan nem járul hozzá a tömeges bevándorlás leállításához.

http://www.hidfo.ru/2017/05/az-europai-lakossag-tobbsege-nincs-megelegedve-a-migracios-valsag-kezelesevel/