A német belügyminisztérium hétfőn kiadott jelentése szerint tavaly több mint 52 százalékkal nőtt azoknak a menedékkérőknek a száma Németországban, akiket bűncselekmény elkövetésével vádolnak.
A jelentés szerint jelenleg összesen 174438 bevándorló ellen zajlik nyomozati eljárás, és a 2016-os év során a bűnelkövetéssel vádolt bevándorlók száma 52,6%-kal nőtt. Eközben az országban elkövetett összes bűncselekmény 4,3%-ának esetében volt migráns az áldozat, és tíz migráns vált gyilkosság áldozatává.
Németország 2015-ben hirdette meg a nyitott kapuk politikáját, ezáltal a Közel-Keletről és Észak-Afrikából érkező migránsok első számú célpontjává vált. A belügyminisztérium jelentései szerint 2015-ben 890000, 2016-ban 280000 migráns érkezett Németországba, többségük Szíriából és Afganisztánból.

http://www.hidfo.ru/2017/04/egyre-tobb-migrans-kovet-el-buncselekmenyt-nemetorszagban/


Dolgoztatnák a migránsokat, hogy ne lopjanak

Az Alternatíva Németországnak párt már az első naptól megadná a munkavállalási jogot a migránsoknak, hogy ne a szociális juttatásokra utalva éljenek, hanem inkább munkát vállaljanak. A párt szerint ezáltal kevesebb lopás, rablás és erőszakos bűncselekmény történne.
Ronald Gläser, AfD
Hétfőn a német belügyminisztérium kiadott egy jelentést, melyben az áll, hogy a tavalyi év folyamán 52,7%-kal nőtt a migráns bűnelkövetők száma. Thomas de Maiziere belügyminiszter szerint a túlzsúfolt menekültszállókon élő migránsközösségek közti etnikai és vallási feszültségek okolhatóak a látványos növekedésért.
Ronald Gläser, az Alternatíva Németországnak párt tagja szerint a hatóságok a nyilvánvaló összeférhetetlenség miatt etnikai és vallási alapon külön kellene válasszák a migránsokat, emellett már az országba érkezésüket követően arra kellene törekedni, hogy ne legyenek a szociális hálóra utalt helyzetben, hanem azonnal munkát vállalhassanak.
„Ha lehetővé tesszük a számukra, hogy dolgozzanak, nem ülnének érdektelenül a hotelekben, és nem merülnének fel bennük irracionális ötletek. Ez javítana a helyzeten.”
A német sajtóban többnyire szélsőjobboldalinak nevezett párt szerint nem kell tartani attól, hogy a migránsok elveszik a munkát a németektől, és nem lesz annak semmilyen negatív következménye, ha még a menedékjog megszerzése előtt munkát vállalhatnának.

http://www.hidfo.ru/2017/04/dolgoztatnak-a-migransokat-hogy-ne-lopjanak/