A megállapodás nélkül bekövetkező ’Brexit’ évente 6 milliárd font veszteséget okozhat a brit exportőröknek. Az Európai Unióból kilépésért felelős miniszter szerint erre a lehetőségre kell készülni.
David Davis brit EU-ból kilépésért felelős miniszter annak lehetőségére figyelmeztetett; az Egyesült Királyság anélkül léphet ki az Európai Unióból, hogy előtte megszületne egy újabb kereskedelmi megállapodás. A Brexit-miniszter egy keddi kormányülésen azt mondta, az ország vezetői fel kell készüljenek a váratlan végkifejletekre is – elképzelhető, hogy a kilépés olyan feltételek mellett történik, ahol nem születik mindkét fél számára előnyös megállapodás. Egy ilyen helyzet katasztrófát jelentene a brit exportőrök számára.
Amennyiben az Egyesült Királyság egy új kereskedelmi megállapodás megkötése nélkül lép ki az Európai Unióból, visszaállnának a Kereskedelmi Világszervezet (WTO) által lefektetett szabályozás alkalmazására. A The Guardian brit napilap értékelése szerint ez évente 6 milliárd font veszteséget jelenthet az exportőröknek.

http://www.hidfo.ru/2017/03/kereskedelmi-megallapodas-nelkul-zarulhat-a-brexit/