2017. február 9., csütörtök

Transzatlanti konfliktus: egymás ellen fordulhat az USA és Európa

A Müncheni Biztonsági Konferencia elnöke, Wolfgang Ischinger csütörtökön arra figyelmeztetett, hogy az amerikai külpolitika nyílt konfliktust idézhet elő az Egyesült Államok és az Európai Unió közt.
A Müncheni Biztonsági Konferencia elnöke, Wolfgang Ischinger csütörtökön a konferencia weboldalán élőben közvetített sajtótájékoztatón azt mondta; Washington nem a stabilitás és béke garanciájának tartja az Európai Uniót, és az amerikai külpolitika nem egységes tömbként kezeli, hanem megpróbálja megosztani Európát, és apró nemzetállamokként ráerőltetni akaratát az európai országokra.
„Vannak olyan magas rangú személyek az amerikai elnök környezetében, akik úgy gondolják, sokkal hatékonyabban lehet szót érteni külön-külön az EU tagállamaival, mint az Európai Unióval mint egységes egésszel. Úgy gondolom, ez egy jelentős kihívás. Ha Trump tényleg megpróbál politikai megosztottságot okozni Európában, az esetben egy valós problémával, egy transzatlanti konfliktussal kell szembe nézzünk, mert 500 millió európai meg kell mondja az amerikaiaknak: eddig és ne tovább.”
Ischinger az 53. Müncheni Biztonsági Konferencia előkészületeként tartott sajtótájékoztató során arról is beszélt, hogy az eddigi amerikai külpolitika nem a béke és stabilitás garanciájának látta az Európai Uniót, az új amerikai külpolitika pedig „egyelőre nem definiálható”, miközben tovább fokozza a problémát, hogy Európa a maximális bizonytalanság állapotában van.
A Müncheni Biztonsági Konferencián több mint 500 magas rangú politikus fog részt venni február 17-19 közt. A konferencián részt fog venni James Mattis amerikai védelmi miniszter és John Kelly belbiztonsági miniszter is. Az amerikai delegációt Michael Pence alelnök vezeti majd.

http://www.hidfo.ru/2017/02/transzatlanti-konfliktus-egymas-ellen-fordulhat-az-usa-es-europa/

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése