Levan Izoria grúz védelmi miniszter azt mondta, országa készen áll reformokat végrehajtani annak érdekében, hogy még inkább kompatibilissé váljon a NATO standardjaival.
A Grúziában tervezett katonai reformok célja, hogy lehetővé tegyék a szorosabb NATO-integrációt. „Ambiciózus céljaink vannak, melyeket még idén végre fogunk hajtani. A legmagasabb lehetséges összeget fogjuk a katonai és képzési struktúra fejlesztésére fordítani. A Védelmi Minisztériumban kivitelezett reformok célja, hogy stratégiai partnerünk – az USA – támogatásával NATO-kompatibilissé váljunk.” – mondta.
A védelmi miniszter kijelentése szerint ennek jegyében Tbiliszi mellett a közös értékelő-fejlesztő központ (JTEC) fejlesztése az egyik legfontosabb prioritás.
Grúzia azóta törekszik a NATO-tagság megszerzésére, hogy 1994-ben megkezdődött hivatalos együttműködése az észak-atlanti szövetséggel és a partnerségi program részévé vált. A tagállamok államfői és kormányai 2008 áprilisában a NATO bukaresti csúcstalálkozóján határoztak arról, hogy Grúzia a jövőben NATO-taggá válhat.

http://www.hidfo.ru/2017/01/gruzia-reformokra-keszul-a-nato-csatlakozas-erdekeben/