2016. december 15., csütörtök

‘Technikai semlegesítés’ – Az Orosz Specnaz is ott harcol Szíriában

az-orosz-kulonleges-muveleti-erok-a-spetsnaz-harcosai-sziriaban-1
Az orosz különleges műveleti erők, a Specnaz harcosai Szíriában
Számos katonai szakértő, beleértve a külföldieket is, azon a véleményen vannak, hogy a szíriai kormánycsapatok és szövetségeseinek katonai sikerei Aleppóban jórészt annak köszönhetők, hogy az orosz különleges haderő, a Specnaz egységei is bekapcsolódtak a harcokba.
Először is a szakértők úgy vélik, hogy a szíriai és az orosz légierő rendkívül pontos légitámadásai nem valósulhattak volna meg ilyen hatékonysággal, – az ellenséges vonalak mögött tevékenykedő felderítők és légi megfigyelők aprólékos munkája nélkül. A szíriai hadsereg (minden harci tapasztalata ellenére), nem képes az ilyen jellegű részletes felderítési, légimegfigyelői és célmeghatározói munkára, – erre csakis az orosz különleges erők egységei képesek. Így tudták megvalósítani a szinte sebészeti pontosságú légitámadásokat, melyek a dzsihádistáknak rendkívül nagy károkat okoztak.
Másodszor pedig; Aleppo keleti felének ostroma alatt nemhiába volt tele a közösségi média a terroristák panaszkodásaival, hogy ismeretlen fegyveresek megölték a terrorista csoportok hírhedt vezetőit, a legkülönfélébb módokon;
Például mesterlövészek lőtték ki többüket, – messzehordó, nagy kaliberű, éjszakai infra távcsővel felszerelt mesterlövész puskával, – míg más bandita parancsnokok a ‘precíziós, irányított lövedékek’ hajszálpontos találataiban vesztették életüket, miközben mobiltelefonáltak, vagy műholdas távközlési eszközöket használtak.
Az Orosz Specnaz tevékenysége ezekben az esetekben is nyilvánvalóan felismehető, hiszen más egységek nem lennének képesek az ilyenfajta úgynevezett ‘technikai semlegesítésre.’
Sőt, már a hivatalos források is, például az Orosz Védelmi Minisztérium, ha vonakodva bár, de megerősítette, hogy vannak Orosz Specnaz alakulatok Szíriában, akik aktívan megosztják a tapasztalataikat szíriai kollégáikkal. A legtapasztaltabb tisztek dolgoznak a Szíriai Arab Köztársaság különleges egységeinek parancsnokai mellett.
A. Dvornikov vezérezredes, az egyik Szíriában szolgáló orosz különleges egység parancsnoka egy interjúban kijelentette; “Az Orosz Különleges Műveleti Erők egységei működnek Szíria területén. Feladatuk; hogy a pontos orosz légicsapások elvégzéséhez célmeghatározást végezzenek a támadó gépeink számára, mélyen az ellenséges vonalak mögött, – valamint egyéb, más speciális feladatokat teljesítsenek.”
az-orosz-spetsnaz-katonai-tanacsadoi-aleppoban-16-december-elejen
Az orosz Specnaz katonai tanácsadói Aleppóban, december elején
az-orosz-kulonleges-muveleti-erok-a-spetsnaz-harcosai-sziriaban-2
Az orosz különleges műveleti erők, a Specnaz harcosai Szíriában
az-orosz-kulonleges-muveleti-erok-a-spetsnaz-harcosai-sziriaban-3
Az orosz különleges műveleti erők, a Specnaz harcosai Szíriában
Az alábbi videó felvételein pedig, a precíziós orosz és a szíriai légicsapások láthatók Aleppóban, ahol rakéták pontosan elérik a kijelölt célokat; a fegyveres dzsihádista csoportokat és járműveiket, – elkerülvén azt, hogy jelentős károkat okozzanak a városi infrastruktúrában.

Ezen pedig láthatjuk: Így harcol a Specnaz Aleppóban

Fort Russ / J.Arnoldsky – Fort András / SzRTI
***

Csak a rend kedvéért, – a ruszofóbiás közmédia figyelmébe: Ki és mit bombáz Szíriában? (Nem mi írtuk, s nem is az oroszok).

Február 17./Blikk.hu: “Halálos légitámadás! Civileket bombázott Amerika Szíriában”
“Saddádi – A támadások célpontja az Iszlám Állam (IÁ) logisztikai központjának számító észak-szíriai Saddádi település volt.
A nemzetközi koalíció légitámadásaiban 15 civil vesztette életét, huszan pedig megsebesültek. Az Emberi Jogok Szíriai Megfigyelőközpontja (OSDH) szerint az áldozatok száma még tovább nőhet…”
Július 29./444.hu: “28 civilt bombáztak le ‘véletlenül’ Szíriában”
“Legalább negyven ember, köztük 28 civil vesztette életét az amerikaiak vezette szövetségesek egyik szíriai légicsapásában, jelentette az Emberi Jogok Szíriai Központja (OSDH) nevű, londoni központú civil szervezet…
Az OSDH jelentése szerint a szövetséges gépek az ISIS állásait bombázták Aleppó tartományban, az ISIS egyik fellegvárának számító Manbídzstól húsz kilométerre. A legalább negyven halott közül 13-at még nem azonosítottak, így nem tudni, hogy ők fegyveresek vagy civilek voltak. A légicsapásban hét gyerek is életét vesztette… (Via MTI)”
Szeptember 18./Index.hu: “Mélyponton az amerikai-orosz viszony a téves szíriai bombázás után”
“Miután az amerikai légierő elismerte, hogy szombaton tévedésből Aszad katonáit bombázták le az Iszlám Állam egységei helyett, fagypont-közelbe jutottak az egyébként is rossz kapcsolatok az Egyesült Államok és Oroszország között. A lehető legrosszabbkor: most nagyon kétséges lett a tűzszünet és a közös katonai fellépés jövője.
Legalább 62 szíriai katona halt meg az amerikai légicsapásban Deir al-Zournál szombaton, amikor az amerikaiak az Aszad kormányzata iránt hűséges állami hadsereg alakulatait vette célba az Iszlám Állam helyett. A tragikus tévedést az Egyesült Államok már hivatalosan is elismerte, és azt hangsúlyozzák, hogy a bombázást azonnal beszüntették, amikor az oroszok közölték velük, hogy rossz célpontot választottak…
A támadásnak az első jelentésekben foglaltaknál több áldozata is lehet: a Syrian Observatory for Human Rights nevű civil szervezet szerint minimum 90 szír katona halt meg az elhibázott amerikai akcióban.”
***
Szabad Riport: Tehát a sok brutális nyugati “tévedés” ismeretében talán jobban érthető, miért is fontos a hajszálpontos célmeghatározást végző Specnaz féle felderítők jelenléte a szíriai frontokon. – Amely pontos felderítés a jelek szerint, kizárólag csak az oroszoknál működik.
Legfrissebb: december 14-15.
Aleppo szabad! A szíriai hivatalos jelentések azt írják, hogy a város felszabadítása majdnem teljesen megtörtént, s Assad elnök gratulált a győzteseknek. – Bár a győzelem még nem teljes. A város keleti felében még néhány elszigetelt ellenállási gócot fel kell számolnia a szíriai kormánycsapatoknak és a velük szövetséges erőknek.
Ez pedig azért rendkívül nehéz, mert a dzsihádisták változatlanul élő pajzsként használják a város civil lakosságát. Valamint az evakuált civilek között megbújva igyekeznek elmenekülni.
fort-russ
Fort Russ – Fort András / SzRTI

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése