migransok-nemetorszag-hidfo-ru
Kétmillió migráns özönlött be Németországba egy év alatt, de mindössze 5900 főt tudtak felvenni magas képzettséget igénylő munkakörökbe. A német parlament új törvényt hoz a migránsok foglalkoztatásának előmozdítása érdekében.
A szociáldemokrata párt előállt egy új törvénytervezettel, amely arról döntene, hogy még több, magasan képzett külföldi munkást kell hozni az országba. Az SPD által előhozott törvénytervezet 25 ezer képzett, nem-európai munkás Németországba csalogatását jelölte meg célkitűzésként. A Deutsche Welle szerint a Németországba érkező magasan képzett migránsok megfelelő állásajánlatot kapnának, emellett ingyenes oktatásban és nyelvoktatásban részesülnének.
Az SPD frakciójának elnöke, Thomas Oppermann ráadásul azt mondta, Németország olyan feltételeket kell teremtsen az országban, hogy az vonzó legyen a harmadik országból érkező migránsok számára, mert a tavaly kiadott 14000 munkavállalási engedélyből mindössze 5900 főt sikerült hosszú távon munkába állítani.
Oppermann emellett azt mondta, Németországban továbbra is elöregedő a lakosság, a német nők nem vállalnak elég gyermeket, emiatt csak a migránsok behozásával oldhatók meg a demográfiai válságból adódó gazdasági problémák.


http://www.hidfo.ru/2016/11/nemetorszag-vonzova-tenne-magat-a-kepzett-migransok-szamara/