Dánia bevándorlásügyi minisztere, Inger Stojberg bejelentette, hogy ismét meghosszabbítják a határellenőrzést, ezúttal 2017 február 12-ig. Az “átmeneti intézkedés” így mindinkább állandó gyakorlattá válik.
Dánia kormánya ismét döntött a határellenőrzés meghosszabbításáról, hogy megakadályozzák az illegális bevándorlók beözönlését. A bevándorlás- és integrációügyi minisztérium közleménye szerint ezúttal 2017. február 12-ig hosszabbították meg a határzár fenntartását.
A közlemény szerint “fennáll annak kockázata, hogy a személyazonosító okmányok nélkül érkező migránsok tömegei bent rekednek az országban, ha nem tudnak továbbhaladni Svédországba” (a svéd határzár miatt).
Annak ellenére, hogy a skandináv országokban az ősz vége felé csökkenni kezdett a beadott menedékkérelmek száma, a dán rendőrség továbbra is kolosszális erőforrásokat kell megmozgasson a német és svéd határ őrizetére. Az erős határvédelem okozta leterhelés pedig összeadódik azzal, hogy az országban tartózkodó migránsok is egyre több bűncselekményt követnek el. 2016 első negyedévében 27%-kal nőtt az erőszakos bűncselekmények száma, 12%-kal pedig a rablások száma emelkedett.

http://www.hidfo.ru/2016/11/dania-ujra-meghosszabbitotta-a-hatarellenorzest/