NATO titkosszolgálat hidfo.ru
Nem csak amerikai katonákat, de éveken belül kémeket is küld Magyarországra a NATO. Az észak-atlanti szövetség Varsóban tartott csúcstalálkozóján döntés született a NATO saját titkosszolgálatának létrehozásáról.
A Varsóban lezajlott NATO-csúcstalálkozó végén kiadott közlemény szerint a tagállamok döntést hoztak egy nemzetek feletti titkosszolgálat létrehozásáról, mely közvetlen a NATO főparancsnokának irányítása alatt áll.
A közlemény szerint erre a “külső fenyegetések fokozódása” miatt van szükség – valamint amiatt, mert a tagállamok részéről fokozott igény mutatkozik arra, hogy a titkosszolgálati információ-megosztás ne az egyes tagállamok közt, hanem egy központosított platformon történjen.
A NATO 2012-es, Chicagoban tartott csúcstalálkozóját követően indította a közös hírszerzés, megfigyelés és felderítés kezdeményezést, ami februárban ért el arra a szintre, hogy rendelkezzen a NATO gyorsreagálású erők támogatásához szükséges műveleti képességekkel.
A tegnap kiadott közlemény azonban azt állítja, a tagállamok további központosítást sürgettek a hírszerzési képességek terén, valamint, hogy ezek ne a 2012-es – akkori formájában még kezdetleges – projektre korlátozódjanak, hanem további központi platformok jöjjenek létre, szerteágazó tevékenységi körrel.
A NATO csúcstalálkozója július 8-án kezdődött Varsóban, Lengyelországban. A rendezvényt az amerikai háborús készülődés és a NATO elleni tüntetést tervező aktivisták, pártpolitikusok letartóztatása előzte meg. A NATO-tagságot nem támogató pártvezetők és velük együttműködő szakszervezetekre gyakorolt hatósági nyomást követően néhány száz fős civil megmozdulások zajlottak a csúcstalálkozó idején.


http://www.hidfo.ru/2016/07/a-nato-kemeket-is-kuld-magyarorszagra/