2016. január 16., szombat

Szíriában megnyílt a II. Orosz Front

Oroszország megnyitotta Szíriában a II. frontot. Erről Szergej Rudszkoj altábornagy számolt be tegnap Moszkvában.
A II. Front humanitárius tevékenységet jelent. Első ténykedése Deir ez-Zor környékének “meghintése” volt élelmiszerrel, és egyéb-a lakosság számára szükséges holmikkal. A “támadásban” a légierő IL-76-os gépei vettek részt, szigorú vadászkísérettel.
A harci cselekmények a földön is zajlottak. A terroristák nagy bánatára.
Aleppo provincia keleti részén tegnap a katonaság kiirtotta Al-Azhuziya és Al-Abboud településekről az ISIS, El Baba, Katre, Uarane, Al Mansouri és Khirbet Hazmare településekről a “Dzshabhat en Nusra” patkányait.
Homsz tartomány délkeleti részén pedig a kormánycsapatok ellenőrzésük alá vonták az Al Machsom – El Kariateyn közötti útszakaszt, elvágva a banditák közlekedési lehetőségét.
Hama tartomány északi területén Al-Lataminahnál a “Jaish al-Fath” több tucatnyi banditát bukott a hadsereg támadása miatt. Ugyanakkor a tartomány délnyugati-terroristák által megszállt részében-a pribékek minden 15 évnél idősebb fiút-férfit összefogdosnak, hogy golyófogóként tereljék maguk előtt a szerencsétleneket.
Már Damaszkusz környékén is egymásnak ugrottak tegnap a sorozatos kudarcok, és az egyre szűkülő vadászterület miatt torszalkodó bűnbandák. Al-Dumaerben a “Jaish al-Islam” és a “Tahrir al Sham” pribékhordái nyírták egymás. Legalább kéttucatnyi latoregyed pusztult el.
Al-Dar-településen szintén a “Dzshabhat en Nusra” mintegy hetven egyede bánta a kormányhadsereg buzgalmát.
Tegnapi moszkvai sajtótájékoztatóján egyébként Szergej Rudszkoj altábornagy ismertette a “Sojgu Zrt. kiladjat”. Azaz a “cég”-az orosz hadsereg szíriai “leányvállalatának” első száznapos ténykedése mérlegét.
A “cég” összesen 5662 légiművelete hajtott végre, és 97 tengerről indított rakétával is boldogította az ilyen-olyan terrorbandákat Szíriában.
Ez a ténykedés döntően hozzájárult ahhoz, hogy az első száz nap alatt Szíria 217 településéről pucolta ki a bűnbandákat a szír kormányhadsereg, és a velük szövetséges milíciák.
Az értékelésben az altábornagy nem felejtette el megemlíteni az orosz veszteségeket sem. Három orosz katona (egy pilóta és két tengerészgyalogos) esett el az első száz nap során, és egy repülőgép is a havárialistára került.
http://www.balrad.com/2016/01/16/sziriaban-megnyilt-a-ii-orosz-front/

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése