Bashar al-Aszad kifejtette, hogy a szíriai nép őt támogatja, a lázadók pedig a nép ellen folytatnak háborút, ergo terroristák. Az Iszlám Állam létrejöttéért pedig a nyugatot okolta. Azt hangsúlyozta, hogy az IS-nek nincs természetes táptalaja Szíriában, nincs olyan társadalmi háttér, amiből kinőhetett volna. Úgy fogalmazott, hogy a dzsihadisták a merényleteket a törökök, a szaúdiak, a katariak és közvetve a nyugati politika támogatásával követik el, e támogatásnak köszönhetően váltak képessé e merényletek kivitelezésére.
„Kijelenthetem, hogy a Daeshnek (az IÁ-t jelölő arab betűszó) nincs természetes, vagy társadalmi táptalaja Szíriában” – mondta Aszad elnök a RAI olasz közszolgálati televíziónak. Aszad azt a véleményét hangoztatta, hogy a Szíriában kiképzett dzsihadisták a különböző merényleteket a törökök, a szaúdiak, a katariak támogatásával és természetesen a terroristákat különböző módon támogató nyugati politika révén követik el.
Aszad hozzátette: az IÁ nem Szíriából indult ki, a bölcsője Afganisztán majd később Irak volt. Állítását Tony Blair volt brit kormányfő egyik kijelentésére alapozta, amely szerint az iraki háború közrejátszott az IÁ létrejöttében. Abban pedig az USA-NATO-latorszövetség vitte a prímet.
A szír elnök leszögezte, addig nem lehet átmenetről, politikai rendezésről, választásokról beszélni, míg Szíriában a terroristák jelentős területeket tartanak megszállva. „Minderről akkor beszélhetünk, ha legyőztük a terrorizmust”, szögezte le.
Kerry USA külügyér viszont megdöngette a mellét: gyorsan végzünk az Iszlám Állammal
Az Egyesült Államok sokkal gyorsabban képes semlegesíteni az Iszlám Államot, mint az al-Kaidát – jelentette ki csütörtökön Washingtonban újságíróknak John Kerry amerikai külügyminiszter. “Le fogjuk győzni a Daest” – hangsúlyozta Kerry az IÁ arab elnevezését használva. “Az al-Kaida ellen 2001-ben kezdtük el harcunkat és jó néhány évig eltartott, amíg ki tudtuk iktatni Oszama bin Ladent és a csúcsvezetést, és mint hatékony erőt semlegesíteni tudtuk őket. Reméljük, a Daessal sokkal gyorsabban végzünk majd, és úgy gondoljuk, hogy ehhez megvan a képességünk” – mondta. Washingtonban.
Amúgy igaza lehet Kerrynek. Hiszen ha nem szállítanak utánpótlást a sátánfattyaknak, azok-amelyek megússzák az orosz bombázásokat és a szír kormányerők attakjait-éhen fognak dögleni.
Viszont vannak a féreghordának Líbiában is területei! Meg lehetne tán ott próbálkozni az irtással.

http://www.balrad.com/2015/11/20/kerry-megfenyegette-az-isis-t/