Hivatalos látogatást tett Oroszországban Benjamin Netanjahu izraeli miniszterelnök hétfőn, miután az utóbbi hetekben egyre több információ látott napvilágot az orosz hadsereg szíriai jelenlétéről.
A latakiai légibázison állomásozó orosz vadászgépeken túl számos harci jármű és katona is érkezett az Aszad-rezsim védelmére az iráni Forradalmi Gárda és a Hezbollah mellé szövetségesként. Érthető, hogy az izraeli miniszterelnök aggódik, ennek megfelelően kíséretében helyet kapott a vezérkari főnök, a katonai hírszerzés feje, a nemzetbiztonsági tanács vezetője és a bevándorlók integrálásáért felelős miniszter is.
bibi
A megbeszélés elsődleges célja a Izrael részéről azoknak a folyamatoknak a megnevezése volt, amelyek semmiképpen sem elfogadhatóak Jeruzsálem számára: egyrészt a zsidó állam nem tartja megengedhetőnek, hogy megmaradjon az Aszad-rezsim egy növekvő iráni befolyás mellett, leginkább a Golán-fennsík térségében, miközben egyre nagyobb mértékű a Hezbollah felfegyverzése.
Másrészt az izraeli miniszterelnök tájékozódni igyekezett Oroszország terveiről az Iszlám Állam elleni fellépés ügyében, ami ugyan teljes mértékben egyezik a zsidó állam érdekeivel, ugyanakkor a nagy mennyiségű orosz fegyver jelenléte aggodalommal tölti el az izraeli vezetést.
Harmadrészt pedig Netanjahu kifejezte, hogy az orosz katonai jelenlét semmiféleképpen nem akadályozhatja Izraelnek a radikális iszlamista csoportokkal szembeni fellépését Szíriában: Izrael fenntartja magának a jogot, hogy beavatkozzon az iszlamista csoportok felfegyverzésének megakadályozása érdekében, többek között Dél-Libanon területén.
Az izraeli vezérkari főnök Moszkvában tett látogatása, valamint a hírszerzés vezetőinek jelenléte a találkozón túlmutat egy diplomáciai látogatás jelentőségén: a másik fél is köteles ebben az esetben hasonló rangú katonai vezetőkkel megjelenni, és megbeszélésüknek fontos stratégiai vonatkozásai kell, hogy legyenek. Egyes izraeli katonai szakértők szerint a delegáció nem is távozott „üres kézzel”.

(atv)
Bal-Rad komm: A honi liberális média zászlóshajója elfelejti megemlíteni, hogy a FOGADÓ ORSZÁG HATÁROZZA MEG a vendégdelegáció összetételét! Tekintettel pedig arra, hogy a Közel-Kelet Legfőbb Latorállama MENESZTETT DELEGÁCIÓT MOSZKVÁBA, sok izraeli beleszólás a szokásos nyafogáson túl nem igen lehetett!
Emlékeztetnénk ugyanakkor arra a több alkalommal igazolt tényre, hogy a Szíria területén megsebesült ISIS és izraeli martalócokat IZRAELBE VISZIK összefoltozásra!
Ha pedig mi tudunk ezekről a tényekről, akkor föltételezhetjük, hogy Oroszország vezetése valamivel többet is tudhat nálunk!
“…a zsidó állam nem tartja megengedhetőnek, hogy megmaradjon az Aszad-rezsim egy növekvő iráni befolyás mellett…”
-Meggyőződésünk, hogy elérkezett az ideje annak, hogy a Közel-Kelet legfőbb Latorállama-Izrael-tudomásul vegye: Izrael IS CSAK EGY ORSZÁG a Közel-Kelet többi államai között!
Véleményünk szerint a zsidó állam vezetői is kezdik már kapisgálni ezt a tényt! Erre utal az, HOGY ŐK MENTEK MOSZKVÁBA jajveszékelni, és nem orosz delegáció utazott Tel-Avivba!
Hiszen ha a hegy nem megy Mohamedhez!-Mohamed megy a hegyhez! A fáma szerint fohászkodás céljából! Márpedig ez valószínűleg így van rendjén, hiszen mindenki így tartja helyesnek!
“…Egyes izraeli katonai szakértők szerint a delegáció nem is távozott „üres kézzel…”
ne
A kép szövegezése:
Netanyjahu Vlagyimir Putyinnak:”Ne szállítsanak Szíriába Sz-300-asokat”
Putyin elnök válasza: “Rendben”
Vlagyimir Putyin telefonál Szergej Sojgunak: “Hallo Sojgu! Sz-400-asokat szállítunk”