2015. augusztus 1., szombat

Donbassz mára virradó éjszakája az északi frontokon volt igazán mozgalmas, bár Gorlovka lakói ezért igencsak drágán fizettek.

Szcsasztyjénál nyugalomban telt a mára virradó éjszaka. Teljes a patthelyzet.
Bakmutka környékén volt egy kis éjszakai aknavetőzgetés ide-oda.
Majorszknál mára virradóan három latortankot leolvasztottak a milicisták.

Akszjonovka is megszenvedte a mára virradó éjszakát
Pervomajszkot tegnap este kilenc órától óta hajnali négyig folyamatosan ágyúzták Valcman pribékjei.
Golmü, Szoledar, Kurgyjum és Rumjancevo este tíz óra és éjfél között kapott kegyetlen latortüzérségi támadást. Rumjanvevoban igen sok a civil áldozat.
Gorlovkát egész éjszaka ágyúzták a martalócok Dzserzsinszkből és Konsztantyinovka irányából. Az északi városrészben legalább négy civil halt bele a tüzérségi terrorba. (Ma egyébként “tömeges temetés” lesz Gorlovkában. Az utóbbi napok civil áldozatait temetik.)
vir
Jaszinovataja népköztársasági állásai ellen tüzérattakot követően indított volna rohamot a martalóchorda mára virradóan. Még nem tudni a veszteségeiket, de egyórányi erőlködés után felhagytak a kísérlettel.
Szpartaknál hasonló dologra szánták magukat a valcmanista pribékek-de itt is kudarcot vallottak.
Avgyejevkához egyre közelebb nyomulnak Giviék. A kijevi bérgyilkosok a vontatott tüzérségüket már nem tudják használni. Csak az önjáró tüzérségük működhet, az pedig legfeljebb a donyecki repteret tudja elérni,és Donyeck északi legperemét. Ezzel a lehetőséggel viszont éltek is az éjszaka.
Krasznoarmejszk és Peszki között az éjszaka a népköztársaságiak rajtaütöttek a horda egyik csapatán. Miközben azért Peszkiben folytatódtak a harcok.
Donyecktől déli irányban harci cselekményeket mára virradóan nem jelentettek.
https://balrad.wordpress.com/2015/08/01/donbassz-51/

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése