2015. június 21., vasárnap

Titkolózik a “magyar” qrmány az amerikai nehézfegyverek magyarországi telepítéséről

A Magyar Békekör vasárnap felszólította a kormányt, hogy egyenesen mondja meg a magyar embereknek, engedélyezi-e vagy sem az amerikai nehézfegyverek és katonák Magyarországra telepítését. A hallgatás olyan benyomást kelt, hogy a kormány kész tények elé akarja állítani a népet az amerikaiakkal folyó titkos tárgyalással, melynek tényét a védelmi helyettes államtitkár után a kormányszóvivő is elismerte – áll a Békekör közleményében.
A Békekör szerint a honi közvéleményt korántsem nyugtatta meg Siklósi Péter helyettes védelmi államtitkár kijelentése arról, hogy a kormány mindaddig nem alakítja ki hivatalos álláspontját, amíg hivatalos megkeresés nem érkezik amerikai részről. „Akkor miről tárgyaltak eddig?” – szegezte a kérdést a Békekör Hende Csabának, akitől személyes találkozót is kért, de a honvédelmi miniszter válaszra sem méltatta a társadalom nevében feltett kérdést és megkeresést.
A Békekör közleményében felhívja a figyelmet, hogy június 24-25. között Brüsszelben többek között az amerikai tervről tanácskoznak a NATO védelmi miniszterei. „Megkérdeztük Hende Csabától, milyen instrukcióval utazik Brüsszelbe. Hiszen a magyar embereknek joguk van tudni, mi a kormány álláspontja egy olyan tervről, amely – megvalósulása esetén – Oroszország elleni felvonulási tereppé, és katonai célponttá változtatná hazánkat. A válasz elmaradása arra utal, hogy a kormány titkolja valódi szándékát a közvélemény elől” – jegyezte meg a Békekör.
A magyar közvéleményt felháborítja, hogy nem csak a kormány burkolózik hallgatásba a népünk biztonságát érintő kérdésről, hanem az országgyűlésben képviselt valamennyi párt is néma.
„Követeljük, hogy valljanak színt! Mondják meg az embereknek, készen állnak-e, vagy sem végrehajtani az amerikaiak tervét!” – fordult a Békekör az összes párt vezető testületeihez, és parlamenti frakcióihoz.
A Békekör emlékeztet a rendszerváltás sarkalatos pontjára: Magyarországon ne állomásozzanak idegen katonák, magyar katona pedig ne menjen külföldre. A kérdésben nincs helye kétharmados többségeknek! – szögezik le.
A Magyar Békekör végül arra szólított fel, hogy szüntessék be a szankciópolitikát, és ezzel tegyék lehetővé az EU ellen válaszlépésként hozott orosz szankciók visszavonását is.
MSZF SZK

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése