2015. április 9., csütörtök

Donbassz: minden készen áll a folytatáshoz

ball
Minden jel arra utal Donbasszban, hogy Nyalókakirály latorhada a készülődés végéhez közeledik.
Mariupolból arról kaptunk hírt, hogy megkezdődött a város repölőterének a navigációs és távközlési rendszerének a vad iramú leszerelése.
Marinyka és Kurahovo között újabb és újabb blokkposztokat létesítenek Valcman pribékjei, aki ráadásul éheznek. Néhány-a környéken járt autós-Donyeckben arról számolt be, hogy ennivaló után kutakodnak a valcmanisták az autókban.
Ma reggel heves összecsapások robbantak ki a megszálló valcmanisták és a népköztársasági milicisták között Novoalekszandrovkánál.
Gorlovkát kora délelőtt ismét majd fél órán keresztül ágyúzta Dzserzsinszkből a latortüzérség. Ugyancsak ebből az irányból érte tűzcsapás Szpartakot is. (Szpartakban már lassan egy hónapja senki helybéli nem tartózkodik.)
A donyecki repülőtér romjai egész éjszaka és ma délelőtt is folyamatos tüzérségi tűz alatt állnak.
Peszkiben az “élet a megszokott mederben” zajlik. Meg az aknavetőzés ezerrel.
A kijevi junta uralma alatt lévő Marjevkában és Krasznogorkában a DNR hírszerzése szerint a megszállók elkezdték a polgári lakosság elüldözését. Értékeiket elzabrálják, házaikbólm kiüldözik a lakókat.
A kijevi junta 79. dandárja Kurahovoból ma reggelre megérkezett Dzserzsinszkbe.
Debalcevoban ma reggel egy diverzánsbanda három egyedével végzett a milicia. Éppen akciózni akartak a vasútállomáson.
Opitnoje, Bolotenoe, és Szizoje környékén tovább tartanak a tegnap kezdődött összecsapások.
Nyikolajevka és Pionyerszk népköztársasági állásait aknavetőkkel lövi a bérgyilkoshorda
A bahmutkai szakaszon ma reggel ismét leolvadt két latorpáncélos. Megsebesült viszont négy népfelkelő is.
A híres-hírhedt 31. blokkposztnál-állítások szerint-lengyel tankok bukkantak fel. Erre abból következtetnek, hogy az ortodox oroszok és ukránok körében ismeretlen vallási kegytárgyat (olvasót) találtak, kereszttel.

Az alábbi videot tavaly nyáron, a Szlavjanszk-környéki harcok során készítette egy martalóc a mobiltelefonjával. A felvétel most került nyilvánosságra. A martalócok vedelik az alkoholt, mert az a “háború része” és lövik Szlavjanszkot.
https://balrad.wordpress.com/2015/04/09/donbassz-minden-keszen-all-a-folytatashoz/

A DNR ma délutáni helyzetjelentéséből bárkinek az a képzete támadhat, hogy a donbasszi háború következő részének az elindításához a kezek már a startgomb környékén matatnak.
(Опытное)Opitnoje, (Пески)Peszki, (Новомарково)Novomarkovo, (Атремовск)Artyemovszk, (Верхнеторецкое)Verhnyetrojeckoje, Новотроицкое)Novotroickoje, (Константиновка)Konsztantyinovka, (Волноваха)Volnovaha, (Роты)Roti, (Богдановка)Bogdanovka, (Ольгинка)Olginyka, (Максимильяновка)Makszimiljanovka, (Долина)Dolina, (Первомайское)Pervomajszkoje, (Дзержинск)Dzserzsinszk, és (Карловка)Karlovka térségei szinte egybefüggő martalóctábor immár.
Legalább ötvenezer pribék, több ezer löveg és aknavető, tankok és önjáró lövegek százai vannak felsorakoztatva a Pufferzóna közvetlen határán, nem egy helyütt pedig mélyen benyomulva a zóna tiltott területére.
Az EBESZ egyfolytában aggódik, a népköztársaságiak csendben szemlélődnek. Ők a május 9-i donyecki Győzelem Napja Parádéra készülnek, és KÉRTEK hozzájárulást az EBESZ-től, korabeli fegyverek felvonulásának engedélyezéséhez. Már le is adták a listát az ellenőrző csoportnak.
A Bal-Rad véleménye szerint ha lesz Donyeckben parádé, akkor az nagyon fog hasonlítani a korabeli moszkvai NOSZF parádéra. Amikoris a díszelgő csapatok egyből a frontra indultak tovább! És Berlinig meg sem álltak!
Donyeck nyugati részein ma elég heves összecsapások törtek ki. A “Petrovszkij” kerületben és a Peszkiben dúló csaták összeértek. A jelentések szerint három milicista elesett, öt megsebesült. Öt civil is megsebesült a donyecki “Metro”-kerületben, a latortüzérség támadásaiban.
A repülőteret már nem is kellene tán’ említeni.
Szintén csata bontakozott ki a Panfilovka bányaüzem környékén.
Gorlovka ma is a latortüzérség célkeresztjében volt reggeltől késő délutánig.
A luhanszki frontszakasz is éledezik.
Bolotenoje környékén a valcmanisták tankokkal és egyéb lánctalpas páncélozott készségekkel próbálkoztak, de szerencséjükre nem tömeges mértékben. Így-dacára hogy teljesen megsemmisítette a nyughatatlan hordát a milicia-csak három tank, és három páncélozott egyéb holmi vált ócskavassá.
Bahmutkánál és Nyikolajevkánál is rendkívül feszült a helyzet.

Összességében viszont Újoroszország fegyveres erőiről elmondható, hogy építgetik az erődítményeket, gyakorlatozgatnak, és türelmesen várakoznak.
https://balrad.wordpress.com/2015/04/09/donbassz-ma-28/

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése