Hídfő.net.ru | Ameriki katonai konvoj Csehországban
A cseh hatóságok hivatalosan is megtiltották, hogy az emberek paradicsommal és tojással dobálják meg az országon áthaladó amerikai katonai konvojt. A WSWS szocialista sajtóorgánum szerint aki megdobálja az amerikaiakat, annak három évi szabadságvesztést helyeztek kilátásba a hatóságok, mivel el akarják kerülni, hogy az amerikai haderőt provokálják a háborús készülődéssel egyet nem értő civilek.
Csehország láthatóan nem tud nemet mondani az amerikaiak bevonulására, de lehetőleg atrocitások nélkül akarnák megúszni, hogy átengedik az amerikai páncélos haderőt. Az amerikai hadsereg egyébként ismert a civil lakosság elleni brutalitásról, valamint arról, hogy ahol nagyobb létszámú haderőt állomásoztatnak és bázisokat üzemeltetnek, ott a környéken jelentősen megszaporodnak a nemi erőszak esetek (pl. Japán, ahol a hatóságok emiatt a civilek tömeges bejelentéseinek harására kénytelenek voltak konfrontálódni az amerikai bázis üzemeltetőivel).
Az amerikai katonai konvoj átengedéséről a cseh hatóságok parlamenti vita és a civil lakosság megkérdezése nélkül döntöttek. Az országban katonai rendőrség biztosítja az áthaladó amerikai konvojt, paradicsom- és tojásdobálás esetén a civilek azonnali őrizetbe vétellel kell számoljanak.
http://www.hidfo.net.ru/2015/03/30/csehorszagban-3-ev-bortonbuntetes-jar-az-atvonulo-amerikaiak-megdobalasaert