Jean-Claude Juncker az EU “miniszterelnöke” és Federica Mogherini “külügyminiszter” váratlanul lemondták kijevi látogatásukat. Pedig a junta nagyon készült a fogadásukra. Már komoly panaszlistát is írtak Valcmanék, amit el akartak zokogni a magasrangú vendégeknek-de hát azok nem utaznak a tartományszemlére.
jumo
Megfigyelők úgy vélik. hogy az EU “belefáradt Ukrajnába”! Amely csak újabb és újabb problémákat generál, és egyre inkább rombolja az Unió kilátásait az Oroszországhoz fűződő amúgy kívánt jó gazdasági kapcsolatokat illetően.
Ráadásul-bár az Európai Unió komoly részt vállalt Ukrajna bedöntésében-a Majdanért beígért juttatásokat igencsak vonakodik Nyalókakirályéknak kitejelni. Se pénz!-se fegyver! Ami volt Maradék-Ukrajnának, az már rég elfogyott. Innen-onnan kapirgálják már össze a régi szovjet haditechnikát, pénzt meg csak az IMF “ad”! Ami ugye…nem ingyenpénz!
Szóval az EU-górék most már csalódni látszanak az ukrán-projektben. Nem kalkulálták bele a Medvét. Ha megtették volna-nem ugranak bele fejest a buliba. Késő bánat! Menteni kell hát a menthetőt. Inkább maradnak a főnökök Brüsszelben. Épp eleget tudnak ahhoz, hogy ne menjenek Kijevbe. Mert ott már csak a veszett tapor nyele után kapkodhatnának.
Persze a kijevi udvari sajtó másként látja a dolgot. Szerintük csupán a Valvman-Kolomojszkij cicaharc miatt nem érkezik a főkolomposgárda Kijevbe, de ha lenyugszanak a kedélyek az udvarban, majd érkeznek, és utána lesz a tejjel-mézzel folyó Kánaán! Természetesen csak a kijevi udvarban.
Az uniós vezérkar útjának utolsó utáni pillanatokban történt lefújását Juncker göthösségével indokolják, és jelezték, hogy meg fogják azt ejteni-egy későbbi időpontban. Már az időpontot is tudni vélik. Április 27.
Addig viszont a valcmani keservlista is hízik még.


https://balrad.wordpress.com/2015/03/31/brusszel-kiszeretett-maradek-ukrajnabol/