2015. február 1., vasárnap

Liszenko: “győzelemre állunk Donbasszban!”

tech



A minszki szócséplési forduló az eredeti időponthoz képest egy nappal későbbi megtartásán Kijev keresztet vetett a gyebelcevoi katlanban már félőrülten ide-oda bolyongó, egyre ritkuló latorhordájára. Az újabb nemmegállapodás hírére pedig a junta kevésbé szorongatott martalócbandái érezték magukat felhatalmazva a terror kiszélesítéséra Donbasszban.
A gyebalcevoi katlanban körbezárt pribékhordák utolsó tartalékaikat puffogtatják. (Логoвино)Logovinonál a népköztársasági erők egy újabb útzárat létesítettek. Csjernuhinoból és Gyebalcevoból se ki-se be lator nem tud közlekedni.
(Калиновкa)Kalinovkában-Gyebalcevo délnyugati “elővárosában”-a tegnap kezdődött milicistaostrom mára virradóan folytatódott.

Mára virradóan egész éjjel folyamatosan támadta a népköztársasági milicia (Каменкa) és (Полевое)Poljevoje latorjait.

Kijevben Liszenko hét “kormánykatona haláláról tájékoztatta” Maradék-Ukrajna alattvalóit. És nagy győzelmekről zengedezett!
https://balrad.wordpress.com/2015/02/01/liszenko-gyozelemre-allunk-donbasszban/


A DNR ma délutáni közleményében bejelentette, hogy teljes mértékben ellenőrzik a gyebalcevoi katlant. Gyenyisz Pusilin bejelentése szerint mintegy nyolcezer valcmanista köré vontak tűzgyűrűt. Alekszandr Zaharcsenko ma újfent megerősítette: “többé senkivel sem fognak béketárgyalásokba bocsátkozni. “Megyünk tovább a Népköztársaságok határaiig, utána pedig…”
A nyikisinoi “ajándékot” pedig köszönik Valcmannak. (Óriási mennyiségű, teljesen használható haditechnikát zsákmányoltak a népköztársasági erők Nyikisinonál.)
Donyeck lakótelepeinek intenzív latortüzérségi bombázása zajlik reggel óta. “Uragan”-rakétavetőkkel támadják a várost Volnovaha térségéből.
Gorlovka ismételten a martalóctüzérség célkeresztjébe került ma. (is) (Дзержинск)Dzserzsinsznszkből lövik a várost most a martalócok.  Hatalmas a pusztítás.
(Новоселовка)Novoszjelovka falucskát-Gorlovkától déli irányba-“széjjelgradozta” ma délelőtt a latortüzérség. Ebben a faluban soha nem voltak népköztársaságiak. Novoszjelovkából csak romhalmaz maradt. Rengeteg a halott (köztük gyerekek) és a sebesült.
(Майорск)Majorszknál komoly csata dúl.
(Шумы)Sumit és (Артемовск)Artyemovszkot bevették a népköztársaságiak.
(Счастье)Szcsasztyjét (Старый Айдар)Sztarij Ajdarból, (Нижнетепло)Nyizsnyetyeploból és (Артем)Artyjomból bombázza a valcmanista bűnbanda.
(Дебальцево)GyebalcevoBAN, (Малоорловке)MalaorlovkáBAN, és (Чернухино)CsjernuhinoBAN harcok vannak.
(Попасная-Первомайск)Popasznaja-Pervomajszk között reggel óta folyamatos tüzérségi harc zajlik.
(Макеевкa)Makekevkát szintén ágyúzza Valcman pribékhordája.
A fenti videon sebesült valcmanisták panaszkodnak: parancsnokaik egyszerűen elszeleltek a bajt megorrintván, őket pedig magukra hagyták.
Szemjon Szemencsenko latorvezér (a Kolomojszkij által abrakolt “Donbassz” martalócbanda homokos főnöke) összefoltozásán minden erejüket és tudásukat latba vetve ügyeskednek a doktorok Gyebalcevo egyik kórházában.
Vélemények szerint-ha életben is marad-élete végéig etetőszékben fog vegetálni. Mindenesetre számára véget ért a donbasszi kaland, de még nem került ki onnan.
https://balrad.wordpress.com/2015/02/01/donbassz-ma-17/

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése