2023. november 16-án 4 kártérítési per indult el egyidejűleg a düsseldorfi bíróságon a géninjekció okozta károsodások miatt.
3 a Biontech ellen, 1 pedig a Moderna ellen.

Vajon erről miért nem számol be a fősodratú média?

Dr. Brigitte Röhrig, német ügyvédnő posztja:

A Biontech látja a termékfelelősségi perekben rejlő kockázatokat Az Egyesült Államokban az Értékpapír- és Tőzsdefelügyelethez (SEC) benyújtott jelentés egyértelmű kijelentéseket tartalmaz

2023. november elején a Biontech benyújtotta az Értékpapír- és Tőzsdefelügyelethez a negyedéves jelentését 3 és 9 hónapra vonatkozóan 2023. szeptember 30-ig. (https://investors.biontech.de/static-files/91e95810-e61c-4e25-b308-50b8224b5255)

Ez a jelentés érdekes információkat tartalmaz a termékfelelősségi perekről. A 79. oldalon a Biontech elismeri, hogy ki vannak téve a termékfelelősségben rejlő kockázatnak a klinikai tanulmányokban részt vevő jövőbeni termékjelöltekkel kapcsolatban, de még inkább minden kereskedelmi forgalomba hozott termékkel kapcsolatban, mint amilyen például a kovid-vakcinánk.

Ez jelentős kötelezettségekhez vezethet és korlátozhatja a jelenlegi vagy jövőbeni termékek forgalmazását.

A Biontech továbbá elismeri, hogy termékfelelősségi perekkel kell szembenézniük a Comirnaty kapcsán. Sikertelen védekezés esetén megtörténhet, hogy

Forgalomveszteség lesz és a termékek iránti kereslet csökken,
Jelentős kompenzációt (pénzt) kell fizetni a pácienseknek, egészséges önkénteseknek vagy gyermekeiknek,
Jelentős időt és pénzt kell szánni a jogi védelemre,
A klinikai vizsgálatban résztvevők visszakoznak,
valamint hogy romlik a hírnevük és a média megnyilvánulások jelentős negatív irányt vesznek.

Fennáll annak a veszélye is, hogy a Biontech által kifejlesztett termékjelöltek a továbbiakban nem kerülhetnek forgalomba.

Továbbá a Biontech figyelmezteti a befektetőket, hogy a Comirnaty meglévő termékfelelősség-biztosításának fedezete lehet hogy nem elegendő, illetve a jövőben felmerülhet a probléma a Comirnaty termékfelelősség-biztosításának gazdaságilag ésszerű feltételekkel történő fenntartása terén.

Ki lesz ütve a Biontech?” (Nagyon remélem.)


Biró Éva