Az Egyesült Államok által Ukrajnába küldött “katonai segély” egy részét továbbküldték a konfliktus-zónába – derült ki az ukrán Nemzeti Gárda kedden kiadott közleményéből.
Szombaton az Egyesült Államok ukrán tárgyalásokért felelős különmegbízottja, Kurt Volker azt mondta, James Mattis védelmi miniszter augusztus 23-24-i kijevi útjával “védelmi felszereléseket” is vittek Ukrajnába. A látogatás során Mattis elismerte, hogy az USA az utóbbi évek során 750 millió dollár értékű “katonai segítséget” küldött Ukrajnába.
Az ukrán belügyminisztérium sajtószolgálata szerint ráadásul Jurij Allerov, az ukrán Nemzeti Gárda parancsnoka egyértelműen kijelentette: “Ebben az évben lényegi segítséget kaptunk az Egyesült Államoktól, ennek egy része már a Donbassz területén van, az ott zajló katonai művelet részeként.”
Ukrajna korábban számos alkalommal kért fegyvereket az Európai Uniótól és az Egyesült Államoktól. Oroszország ennek kapcsán kifejezte tiltakozását, mert a külföldi katonai jelenlét nem segíti elő a konfliktus békés rendezését, ehelyett eszkalálódáshoz vezet.

http://www.hidfo.ru/2017/08/tovabbkuldtek-az-ukran-frontra-az-amerikai-fegyvereket/