2017. július 8., szombat

Fakó makett-világ: tényleg semmi nem valódi ezen a kiállításon


Ezen a kiállításon minden élethű másolata valaminek, ami nem létezik; két évszázad meg nem valósult épület-terveit gyűjtötte össze a new york-i Queens Museum.
2017 szeptember és 2018 február közt megtekinthető a new york-i Queens Museum új kiállítása, amely az elmúlt 200 év meg nem valósult épületterveit és városterveit szervezi egyetlen kompozícióba: a Christian Wassmann által tervezett kiállításon soha meg nem épült épületek “élethű” másolatait állítják ki, emellett azok eredeti terveit, és 3D-modellezéssel készített virtuális másolatait láthatjuk.
A közösségi finanszírozással megvalósított Soha meg nem épült New York kiállításon több mint 70, soha meg nem valósított épület “másolatait” helyezték el a New York-ról mintázott makett-városban. Minden egyes makettet a Kolumbiai Egyetem építészet-szakos diákjai készítettek, és a kiállítás végeztével több élethű másolat kisorsolásra kerül a projekt támogatói közt.
“Bár ezek az építmények soha nem valósultak meg, akár te is lehetsz egy másolat tulajdonosa. Csatlakozz hozzánk, és fedezzük fel együtt a soha meg nem épült New Yorkot!”
A kiállítás hirdetménye szerint a projekt célja, hogy elmélyítse a megértést azzal kapcsolatban, hogyan nyerte el mai formáját New York városa, és miért lett olyan, amilyen. “A Kickstarter közösség támogatásával demonstrálni fogjuk, hogyan lehetnek segítségünkre a múlt építészeti elgondolásai egy erősebb jövő tervezése során.”
http://www.hidfo.ru/2017/07/fako-makett-vilag-tenyleg-semmi-nem-valodi-ezen-a-kiallitason/

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése