Francois Fillon korábbi elnökjelölt pert indított a Le Canard Enchainé szatirikus hetilap ellen, ami a kampány idején információkat hozott nyilvánosságra Fillon feleségének és gyermekeinek állítólagos fiktív állásairól.
A lap beszámolója szerint a bíróság május 11-én fogja meghallgatni a főszerkesztőt és az egyik újságírót, akinek a nevéhez az információk publikálása köthető.
Januárban az újság arról számolt be, hogy Fillon állítólag feleségét és két gyermekét is beíratta parlamenti asszisztensnek, akik ezért kifizetésben részesültek, ám valós munkát nem vagy alig végeztek. A média szerint több év alatt közel egymillió eurót fizettek ki nekik az adófizetők pénzéből.
Fillon és felesége ellen márciusban indult nyomozás. Az elnökjelölt minden ezzel kapcsolatos vádat tagadott, de a választási eredményekre mérhető hatást gyakorolt a kampányidőszakban kirobbantott botrány, és Fillon – bár korábban az egyik legesélyesebb jelölt volt – április 23-án elveszítette az elnökválasztás első fordulóját.

http://www.hidfo.ru/2017/05/nem-marad-kovetkezmeny-nelkul-fillon-pert-indit-az-ot-lejarato-ujsagiro-ellen/