Svédország legnagyobb síita mecsete, az Imām ‘Alī mecset gyújtogatás áldozatává vált. Mire a tüzeket eloltották, az épület 30-50%-a megsemmisült.
Felgyújtották az Imām ‘Alī mecsetet Stockholmban, Svédország fővárosában. Lars Bystrom, a stockholmi rendőrség szóvivője hétfőn azt mondta, az elkövetők kívülről gyújtották fel az épületet, és mire sikerült a tüzeket eloltani, az épület szerkezetének 30-50%-a leégett. Az SVT televízió beszámolója szerint halálos áldozatról eddig nem tudni.
Nem ez az első eset, hogy muszlim vallási központot ér ehhez hasonló támadás Svédországban. Február 21-én éjjel ismeretlen személyek felgyújtották a mecsetként is használt iszlám kulturális központot Göteborgban, miután Stockholm külvárosában közel-keleti migránsok csoportos gyújtogatást és fosztogatást folytattak.
Januárban a norvég rendőrség vezetője, Marie Benedicte Bjørnland egy Svédországban tartott biztonságpolitikai konferencián arról beszélt, hogy a bevándorlók által elkövetett bűncselekmények és a szélsőjobboldali csoportok kriminalizálódása egymásra kölcsönösen erősítő tényezőként hat, és egyelőre nem mutatkoznak annak jelei, hogy ez egy visszafordítható folyamat lenne.

http://www.hidfo.ru/2017/05/felgyujtottak-egy-mecsetet-svedorszagban/