2015. június 23., kedd

Újvidék háborúra készül!

Rendkívüli, és ráadásul zárt (!) ülésen tárgyal Újvidék Város Képviselő-testülete nem kevesebbről, mint a háborúról. De vajon minek? Senki sem tudja, legalábbis nem mondja.

A csütörtöki, zártkörű ülésen olyan napirendi pontok szerepelnek, mint A város szervezésének és munkatestületeinek háború esetén történő munkájáról szóló döntés, valamint A megfelelő védelmi lépések meghozataláról szóló döntés, mely segítségével a polgárok alapvető szükségletei kielégíthetőek egy esetleges háborús vagy rendkívüli helyzetben.

A Szerb Haladó Párt újvidéki szervezetének soraiból elmondták, hogy a városi különleges helyzetekért felelős bizottság javasolta a VKT-nak a napirendi pontok megtárgyalását. A Vajdasági Szociáldemokrata Liga képviselői úgy nyilatkoztak, hogy próbálták megtudni, miről van szó, de eddig senki sem fedte fel pontosan. Ráadásul, a dokumentációt a képviselők csak az ülés előtt kaphatják meg, a személyigazolványuk bemutatásával, utána rögtön vissza is kell, hogy szolgáltassák.

A városi honatyáknak az ülés előtt szavazniuk kell arról, hogy támogatják-e a napirendi pontok zártkörű megtárgyalását, majd pedig fogadalmat kell tenniük, hogy az ülésen elhangzott információkat bizalmasan kezelik, és nem hozzák nyilvánosságra. Dina Malešević, a haladók frakció-helyettese semmiféle bővebb tájékoztatással nem szolgált.

Lehet, hogy valamit tudnak az újvidékiek? Háborúra készül az ország?

Délhír Info

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése