2015. június 23., kedd

Nem fogad vissza menekülteket Magyarország

Technikai okokból, határozatlan ideig a folyamatban lévő ügyekben felfüggeszti “a Magyarországra irányuló dublini transzferek fogadását” – a menekültek visszafogadását más uniós országokból – a Bevándorlási és Állampolgársági Hivatal – közölte a Belügyminisztérium kedden az MTI-vel.
A közlemény szerint erről az illetékes a DubliNet rendszeren keresztül tájékoztatta Ausztria, Belgium, Csehország, Dánia, Egyesült Királyság, Finnország, Franciaország, Lengyelország, Luxemburg, Németország, Norvégia, Olaszország, Svédország és Szlovákia hatóságait. Hozzátették, hogy az illegális bevándorlással érintett uniós tagállamok közül a legleterheltebb Magyarország erején felül veszi ki részét a helyzet kezeléséből, az ország kimerítette a rendelkezésére álló kapacitásokat.
A közleményben hangsúlyozták, hogy a magyar rendőrség június 22-ig az ország schengeni külső határain 60 620 ember – ezen belül a magyar-szerb határszakaszon 60 089 embert – fogott el tiltott határátlépés miatt. “Magyarország a rendelkezésére álló kapacitásokat kimerítette” – tették hozzá, azzal együtt, hogy a helyzet gyors cselekvést kíván, Magyarországnak lépnie kell még az Európai Unió döntései előtt.
Magyarország az uniós szolidaritás jegyében arra kérte a dublini rendszer tagállamait, hogy ne indítsák el az előre tervezett menekült transzfereket, illetve újabbak indítását egyelőre ne tervezzék. A magyar hatóságok dolgoznak a kapacitások bővítésén, ez időt vesz igénybe – tették hozzá. Mint írták: az ország mindenben eleget tett a nemzetközi szerződésekben vállalat kötelezettségeinek, regisztrálta a dublini eljárás kérelmezőit és levette ujjlenyomataikat.
Magyarország vált az Eurodac-rendszer (a tagállamok területén illegálisan tartózkodó vagy oda illegálisan belépő személyek ujjlenyomatainak összehasonlítását végző rendszer) alkalmazójaként azonosíthatóvá, mint olyan ország, ahol az illegális migráns elsőként lépte át jogellenesen a határt. Mindeközben elég egy pillantást vetni bármely földrajzi atlaszra ahhoz, hogy belássuk: Szíriából, Afganisztánból legkevesebb négy állam határát kellett – szintén jogellenesen – átlépnie a Magyarországon kérelmet előterjesztőnek ahhoz, hogy egyáltalán előterjeszthesse kérelmét a magyar bevándorlási hatóságnál – írták.
Az úgynevezett dublini rendelet (Dublin III.) az EU egyik menekültügyi jogszabálya, melynek értelmében a menekültek csak abban az uniós tagállamban nyújthatnak be menedékkérelmet, ahol először léptek az európai közösség területére. Ezután e menedékkérők ügyében csak az adott ország hatóságai illetékesek, ezért a többi uniós tagállamból visszaküldhetik a menedékkérőt az adott tagállamba.
(MTI)
Bal-Rad komm: Magyarországra-a schengen-zóna keleti-délkeleti határvidékére-62 ezer menedékkérő érkezett! Több, mint bármely más zónabéli országba. Az uniós RENDELKEZÉS szerint a célországok-ha nekik nem tetszik a menedékkérő fizimiskája-visszaküldi őket Magyarországra! Mi pedig kezdjünk velük valamit. Itt-Magyarországon! (Persze az is meg van ám szabva, hogy mit tehetünk!)
Lehet matekozni! Ha mindent az EU rendelkezései szerint csinálunk, év végére akár két-háromszázezer “menekültet” kellene Magyarországon ellátni. Ha ezek között csak egy ezreléknyi rossz szándékú van, máris minimum kétszáz potenciális terroristának kell koszt-kvártély ellátást adnunk, szabad mozgással. Az egészségügyi és más egyéb kockázatokról-anyagi terhekről-nemis beszélve.
Magyarország ezen intézkedése teljesen megfelel az ország és a lakosság érdekeinek. AMI SZEMMEL LÁTHATÓAN NEM TETSZIK AZ EU-NAK!
A döbrögista qrmánynak kevés általunk helyeselhető intézkedése volt eddig! A “bevándorlásigyileg” mostanság hozott intézkedései-néhány szépséghibától eltekintve-általunk is helyeslendő és támogatandó! Így ez a legutóbbi is!



Népvándorlás – Határzár – Elég lesz egy kerítés?

Illegális bevándorlók Magyarország határában
Illegális bevándorlók Magyarország határában. – Fotó: Béli Balázs/Alfahír

Szakértő: más volt a helyzet a világban, amikor meghozták a dublini rendeletet

“Más volt a helyzet a világban, amikor meghozták a dublini rendeletet, azóta drasztikusan nőtt az illegálisan az országba érkezők száma” mondta Nógrádi György biztonságpolitikai szakértő az M1 aktuális csatorna műsorában szerdán.
Nógrádi György – akit azzal kapcsolatban kérdeztek, hogy Magyarország felfüggesztette a dublini rendelet alkalmazását – azt mondta: amikor ezeket a rendeleteket meghozták, teljesen más volt a helyzet a világban. Példaként említette, hogy négy-öt évvel ezelőtt csak ‘néhány ember’ érkezett illegálisan Magyarországra, három éve kétezer, idén pedig az év első öt és fél hónapjában több mint hatvanezer.”
Hozzátette: “A rendelkezések szerint, aki illegálisan érkezik az országba, annak kell bizonyítania, hogy indokoltan kér politikai menedékjogot, ami ma lehetetlen, mert olyan nagy a migránsok száma. Ezen rendelkezéseken az idő túllépett” mondta. Úgy fogalmazott: “a magyar kormány azért hozta ezt az intézkedést, mert az ország megtelt.”
Technikai okokból, határozatlan ideig a folyamatban lévő ügyekben felfüggeszti “a Magyarországra irányuló dublini transzferek fogadását” a Bevándorlási és Állampolgársági Hivatal – közölte a Belügyminisztérium kedden az MTI-vel.

Elég lesz egy kerítés?

Az illegális migráció Magyarországot érintő főbb útvonalai, 2015Németh Szilárd: az üldözötteket továbbra is fogadja Magyarország – SzRTI: Ne fogadja! Az ország megtelt!

“Azokat a menekülteket, akiket valamilyen oknál fogva üldöznek vagy nagyon komoly háborús helyzet alakult ki az országukban, továbbra is fogadja Magyarország, hiszen ők az életüket mentik” mondta Németh Szilárd fideszes országgyűlési képviselő az M1 aktuális csatornán szerdán.
(A mi álláspontunk ezzel szemben az; hogy az ilyen menekülteket sem nekünk, hanem a háborús konfliktussal szomszédos országoknak kellene befogadniuk. Vagy, ha már onnan tovább jöttek, akkor abba a biztonságosnak nyilvánított országokba kell visszaküldenünk őket, ahonnan hazánkba érkeztek. – Ettől persze, aki tud, még segíthet nekik ott a helyszínen, ami nagyon is dicséretes. – De mi úgy véljük, hogy nem kellene engedni, hogy menekültek nagyon eltávolodjanak a saját hazájuktól, – hogy bármikor képesek legyenek részt venni otthonaik felszabadításában, s a háború befejezése után könnyebben költözhessenek vissza újra felépíteni otthonaikat, hazájukat, – s így semmiképpen se ragadjanak végleg Európában! – SzRTI.)
Németh Szilárd hozzátette: “akiknél azonban a fő motiváció gazdasági eredetű, akik a jobb élet reményében indulnak el, azok nem menekültek.”
(Itt emlékeztetnénk még egyszer a biztonságpolitikai szakértő fentebb elhangzott szavaira: “A rendelkezések szerint, aki illegálisan érkezik az országba, annak kell bizonyítania, hogy indokoltan kér politikai menedékjogot, ami ma lehetetlen, mert olyan nagy a migránsok száma. Ezen rendelkezéseken az idő túllépett” mondta. “A magyar kormány azért hozta ezt az intézkedést, mert az ország megtelt.” – SzRTI.)
Németh Szilárd úgy fogalmazott: “a most zajló bevándorlás már gyakorlatilag egy népvándorlás, hiszen több millióan indultak el Európa felé. Ezt a problémát csak úgy lehet megoldani, ha az Európai Unió határán kívül állítják meg őket, ennek érdekében az unió határát meg kell erősíteni, illetve azokat az állapotokat kell megszüntetni, amelyek ezt a jelenséget előidézik” fűzte hozzá.
A politikus kiemelte: “Magyarország egyedül képtelen kezelni a helyzetet, ezért jön létre a déli műszaki határzár – amely csak a zöldhatárt érinti -, és ezért jelentette be kedden Magyarország, hogy nem fogad vissza senkit, mert az ország megtelt és nincs több kapacitás.” (Elég lesz egy kerítés, csak a déli határon? – SzRTI.)
A határzárral kapcsolatban megjegyezte, más európai uniós országok is fontolgatnak hasonló lépéseket vagy már meg is lépték, az Olaszországgal határos országok például már lezárták a határaikat.
MTI – SzRTI


Nyugatról Magyarországra deportálnák a nemkívánatos bevándorlókat

Bekérette Németország a magyar nagykövetet, és tiltakozását fejezte ki az ellen, hogy Magyarország a továbbiakban nem fogadja be a nyugati országokból visszatoloncolt menekülteket. A nagykövettel tárgyaló német külügyi államtitkár kifogásolta az előzetes tájékoztatás elmaradását, valamint kifejezte tiltakozását az ellen, hogy Magyarország “egyoldalúan felrúgjon egy uniós egyezményt”.
Ausztria szintén kifogásait hangoztatta a kormány döntésével szemben; Bécsben az osztrák külügyminisztérium jogi és konzuli szekciójának főnöke, valamint az integrációs politikáért felelős főosztály vezetője folytatott megbeszélést a magyar nagykövettel.
Az Európai Bizottság szóvivője szintén magyarázatot követelt a menekültáradat ellehetetlenítése kapcsán előállt helyzetre, miután a Demokratikus Koalíció alelnöke, Niedermüller Péter arra kérte, hogy az EB határozottan foglaljon állást a magyarországi menekült-helyzettel kapcsolatban. Az EB azt kifogásolja, hogy Magyarország kerítést épít a Szerbiával közös határon, hogy a további menekültáradatot leállítsa. Tapasztalatok szerint a határ fizikai elkerítése egy hetedére csökkenti az illegális bevándorlás mértékét.
Miközben hazánk a fizikai határzárral a nyugati országokat is védelmezi, Németország és Ausztria azt kifogásolja, hogy nem fogadjuk vissza azokat a bevándorlókat, akiket szintén az EU nyomására voltunk kénytelenek beengedni, de azok nem Magyarország területén, hanem valamelyik nyugati országban akartak boldogulni. Németország és Ausztria részéről szintén látható egy olyan törekvés, hogy megszabadulnának a bevándorlók egy részétől – ezt a visszatoloncolással akarják elérni -, így egyszerű képmutatásnak nevezhető, hogy Magyarországtól pedig ennek ellenkezőjét várnák el.
Az Európai Unió láthatóan egy olyan menekültpolitikát akar ráerőltetni Magyarországra, hogy
  • saját területünkre engedjük be a bevándorlókat,
  • de az ő területeikre lehetőleg ne engedjük tovább,
  • és akit tömegével visszatoloncolnak, azokat fogadjuk be.
Eközben azt is elvárnák, hogy mi ne toloncoljuk ki a bevándorlókat, mert az már a “szolidaritás hiánya”, és “embertelenség” lenne. Legyünk szolidárisak a nyugati országokkal, legyünk szolidárisak a bevándorlókkal, és mi lássuk el a bevándorlók tömegeit, akikkel valamelyik nyugati ország nem volt szolidáris, és nagyon is kitoloncolta őket? Ezt várná el tőlünk az Európai Unió. Ha a kormány nem lép fel elég határozottan, a bevándorlás minden irányból ide összpontosulhat, mert a nyugati országokban láthatóan van elég politikai akarat ahhoz, hogy ezer számra deportálják a nemkívánatos külföldieket.
Ha tovább fokozódik a helyzet, és a nyugati országok tömegével akarják visszatoloncolni a nekik nemkívánatossá vált bevándorlókat, lehet, kénytelenek leszünk az osztrák határt is lezárni, – és ebben az esetben már fél lábbal az Európai Unión kívül vagyunk.

http://hidfo.ru/2015/06/nyugatrol-magyarorszagra-deportalnak-a-nemkivanatos-bevandorlokat/

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése