2014 május 11-én esett meg ugyanis a két Népköztársaságban az a referendum, amely Donbassz függetlenségére szavazott.
A “Győzelem Napja” és a nemzeti ünnep alkalmából a Donyecki Népköztársaság kibocsájtotta első önálló, szabvány postai bélyegét, amely ünnepinek és postatörténeti jelentőségű eseménynek számít.
posta
A bèlyegen kèt DNR harcos, Mihail Tolsztyih ès Arzenyij Pavlov arckèpe làthato – “Givi ès Motorola –
Uj-Oroszorszàg hösei” -feilrattal. A bèlyeg kibocsàjtàsi ünnepsègèn Motorola, Viktor Jacenyko, a DNR kommunikàcios minisztere ès a DNR àllami vàllalat, a Donbassz Posta vezèrigazgatoja vettek rèszt.
“A mai esemèny nagyon fontos szàmomra. A DNR-ben elöször tartott Gyözelem Napja ünnepe alkalmàbol adtuk ki az elsö postabèlyeget. Ennek a bèlyegnek különleges jelentösège van azoknak a szàmàra, akik most a frontvonalban vannak” – mondta Motorola.
(olvasónk információja alapján)
Komoly vészhelyzet állott elő Maradék-Ukrajna állami vasúttársaságánál.
def
A cég ugyanis ma technikai fizetésképtelenséget jelentett be hitelezői felé. Nagyon úgy fest a helyzet, hogy a Dél-koreai Eximbank és az EBRD futhatnak a mintegy 32 milliárd hrivnyájuk után.
Elemzők szerint a bajt a korrupció, a hozzá nem értő vezetés, és a vasúti teherszállítás mennyiségének drasztikus lecsökkenése okozta. Ez utóbbiban roppant komoly tételt jelent az Oroszország-Európa közötti vasúti teherszállítások Belorussziába történt átterelődése, Maradék-Ukrajna helyett.
A valcmani helytartóságban “amúgy minden rendben”! A Verhovna Rada ma nagy horderejű döntést hozott.
rada
Ezentúl Nyalókakirály latorseregeiben minden gond nélkül vállalhatbnak gyilkolászászt a trón parancsai szerint azok is, akik külföldi állampolgárként adják a fejüket erre a melóra. Eddig ugyanis a “roppant szigorú törvényi szabályozás” szerint CSAK állampolgár szegődhetett Valcman zsoldjába, de az ügy hosszas és macerás volt! Gyorsabban fogyott a latorhorda Donbasszban, mint ahogyan az állampolgársági kérelmeket elbírálta a HIVATAL!
Holnaptól már ez sem lesz gond! Nem kell már várni semmiféle pecsétes papírra a gyilkolászni vágyó kalandoroknak, hanem csak bejelentkeznek, és egy kis edzés után máris belevethetik magukat a donbasszi saslikgyárba!
(A világ jónéhány banditától meg fog szabadulni!)
Oroszország külügyminisztere sincs híján a mókás ötleteknek a jelek szerint. Szergej Lavrov széttrollkodta John Kerry amerikai kollégájával történt szocsi találkozóját azzal, hogy egy hófehér “Pobjeda-Győzelem” típusú autóval jött-ment a randira.
pob
pobjeda
Kerry csak annyit tapasztalhatott, hogy Szergej Lavrov Győzelemben utazik! Jó poén lehetett!
Donbasszban viszont csitulni látszik a harci hév.
Északon megsértődtek a Szcsasztyjéban fészkelő valcmanista bandíták, mert az ünnepek múltával a füleik közé csördített a népköztársaságiak tüzérsége. A Sztanyica Luhanszkánál puccoskodó martalócok sem úszták meg  csak ejnye-bejnyével! És mivelhogy a figyelmeztetés hatott, viszonylagos csend is támadt.
Középütt Gorlovkát azért néhányszor megsebezte a latortüzérség ma is, de komolyabb baj nem esett.
Peszkiben zajlik az acsarkodás tovább. Ez az egyetlen hely Donbasszban, ahol folyamatos harcok vannak.
Avgyejevkában is nagy a sírás-rívás. Valcman pribékjei nyafognak, hogy tüzérségi csapás érte őket. Ma ezért inkább sebeiket nyalogatva szűköltek, és kevésbe foglalkoztak a donyecki reptérrel.
Délen ugyan feszült a helyzet a “Mariupol-fronton”, de mérsékelten csendes. Nyalókakirály martalócsereglete olyan komoly árnyékravetődést ejtett meg az elmúlt napban, hogy kénytelenek átgondolni a történteket. Egy négyzetméternyi területet sem kaparintottak meg, viszont havárialistájuk igencsak megnyúlt. Kilenc tank, fél tucat önjáró löveg, és ugyancsak fél tucat páncélozott csapatszállítójuk bánta a nem egészen egynapos kalandot. Azokban a készségekben meg tanyázott néhány tucatnyi lator. Általuk viszont egy másik lista rövidült Kijevben. A zsoldlista. De emiatt Valcman kincstárnoka nem bánkódik.

https://balrad.wordpress.com/2015/05/12/unnepi-belyeg-donbasszban/