2015. május 29., péntek

Talán soha olyan feszült “csend” még nem volt Donbasszban a háború kitörése óta, mint az utóbbi alig egy nap folyamán.

lak
A DNR tájékoztatási hivatala szerint ugyan a kijevi junta hordái 47 alkalommal ágyúzták a frontvonal különböző szakaszait, ám megfigyelők szerint ezek a tüzérségi terrorakciók-hatásaikban-messze elmaradtak a “megszokottaktól”, ugyanakkor jelzésértékűek a Népköztársaságok számára. KÉSZÜLJETEK!
A népköztársaságiak hírszerzési adatai alapján szükség is van a készülődésre. Az északi fertályon minden jel szerint befjeződéséhez közeledik a valcmanista horda erőgyűjtése.
tét
Kramatorszkban “Tocska-U” rakéták indítóberendezései települtek meg, és mintegy tucatnyi latorhelikopter érkezett a repülőtérre.
Dzserzsinszkben “Uragan” rakétavetők foglaltak tüzelőállásokat-a lakótelepek épületei között. Ezzel párhuzamosan “Grad” vetőgépek ütegei települnek.
Valami “eltörött” Gorlovka tegnapelőtti latorbombázásával. Valami alapvetően megváltozott Gorlovka “után”!
A két gyermek és hat civil felnőtt halálát, valamint az Alekszej Mozgovoj brigádparancsnok elleni gyilkos terrorakciót követően megváltozott kommunikációból arra lehet következtetni, hogy “események” várhatóak Donbasszban.
A kijevi junta kétségbeesett hárítása-miszerint “a szakadárok lőtték Gorlovkát” és Alekszandr Zaharcsenko tegnap esti bejelentése, miszerint FELSZÓLÍTOTTÁK AZ EBESZT a gorlovkai támadás haladéktalan kivizsgálására-“fejleményeket sejtetnek”! (Máskor is fordultak már elő hasonló esetek, viszont most a Népköztársaságok “nagyon mellre szívták” Gorlovkát.)
A 28. “gumkonvoj” is megérkezett Donbasszba. A kimálházás folyamatos.
Komolyabb harcérintkezés Marinykánál volt mindössze. Itt csecsenekkel szemben harcolnak a népköztársasági erők.
Beszámolók szerint tizennégy kaukázusi terrorista hűlt ki ma reggelig tegnap késő délután óta, egy tucatnyi latorpáncélos pedig leolvadt. Tucatnyi milicista is megsebesült a harcok során Marinykánál.
Peszkiben zajlik az adok-kapok.
A déli körzetben is csak a szokások latorakciók zajlanak. Előszalad egy-két latortank, lőnek néhányat Sirokino felé, aztán visszaszaladnak.
A DNR erői megkezdték volna átadni a Nemzetközi Vöröskereszt képviselőinek a donyecki repülőtéren a Debalcevo környékéről begyűjtött latorhullák átadását. Ám a vöröskeresztesek nem vállalják a tranzakciót, mert mindig érkezik egy-két kósza latortüzér-gránát a térségbe.
Mára virradóan Kijevben a Minszki-úton lévő “Roshen” édességáruházat rakétagránáttal záróra után “kinyitották”!
rosh
https://balrad.wordpress.com/2015/05/29/pattanasig-feszult-helyzet-donbasszban/


Donbasszban “csak mértékkel”-ám igen komoly latoregyedveszteségekkel-csordogált ma a háború.
A donbasszi Népköztársaságok komolyan vették a jelek szerint a Mozgovoj elleni sikeres diverzánsakciót, és okultak belőle. Tekintettel arra, hogy a valcmanista horda előtérbe helyezte műveletei sorában a kis létszámú diverzánscsapatok bevetését a népköztársaságiak ellen. Az önvédelmisek viszont alkalmazkodni látszanak ehhez a viselkedési módhoz is, és az utóbbi húsz órában huszonkét latoregyedet vadásztak le, akik diverziós célzattal igyekeztek a frontvonal túlsó oldalára.
Sirokino körzetében mára virradóan Motoroláék “rendezkedtek”.
Az “Azov” latorzászlóalj egyik diverzánsraja lopakodott volna valahová. De vonulásuk útvonala a “Szparta” önvédelmis zászlóalj által ellenőrzött területen vezetett át. Meggondolatlan tett volt a latrok részéről a kaland.

Egytől-egyig fűbe haraptak. Mind az öt.
Zolotojénál nyolc martalócot iktatott ki a DNR biztonsági csoportja. Ebben a hidegre vágott bűnbandában tevékenykedett egy kapitális-már régóta keresett fenevad-Jevgenyij Marcsuk. Az “Ajdar” bűnbanda volt az anyaszervezetük.
Укрофашист из “Айдара”, Марчук Евгений (позывной – Черный), ликвидирован (29.05) у н.п.Золотое (ЛНР).
marc
Bjelaja Kamenykánál is terítékre került egy martalócbanda. Itt szintén nyolc valcmanista hiénaegyed került kilövésre. Az egyiküknél talált írás szerint egészen Donyeckig, ott is valami vegyiüzemig kellett volna eljutniuk, “feladatot teljesíteni”.
“Természetesen” a biztonságosabb tüzérségi terrort is forszírozta ma a valcmanista horda.
Gorlovkát és Debalcevot ma is bombázták.
Szpartak, a donyecki repülőtér területe, Zsabicsevo, Grigorovka, Novomarjevka, Kalinovka, Tavricseszkoje, Szahanka, Sirokino és Lozovoje kapták ma a legtöbb latorgránátot.
Sirokinonál ismét latortankok vesztek oda, de Gorlovkától nem messze északra is bebukott a bérgyilkos horda négy páncélost. Azokban is “besaslikolhatott” néhány pribék.
Donbassz a Pünkösdre készül. Most lesz két-három csendesebb nap.
És végül a mai nap legdöbbenetesebb híre: Valcman-Porosenko Nobel-békedíjra való előterjesztésén munkálkodik ezerrel Vlagyimir Grojszman, a Verhovna Rada elnöke.
Az akció központja Washingtonban székel, és időt, pénzt, fáradságot nem kímélve lobbiznak, hogy a szenátus “vegye fel a fonalat”! Ebben óriási segítségére van a kijevi főszervezőnek Julie Furuta-Toy, Norvégia amerikai nagykövete, aki állítólag már sikerrel megkörnyékezett Valcman érdekében két Nobel-bizottsági tagot.
https://balrad.wordpress.com/2015/05/29/valcman-porosenko-mint-nobel-bekedij-varomanyos/

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése