A Jobbik plakátkampánya a Politico magazinban
A Politico magazin kész tényként beszél arról, hogy egy befolyásos oligarcha támogatja a Jobbikot és a párt országos plakátkampányát.
Egy évvel a következő magyar országgyűlési választások előtt Orbán Viktor miniszterelnök nem a demokrácia-párti tüntetések vagy a brüsszeli kritikák miatt aggódhat leginkább, hanem egy olyan ember befolyása miatt, aki mindenki másnál jobban ismeri őt. Simicska Lajos, egy oligarcha, aki a ’70-es években és később segített a Fideszt szobatársak egy csoportjából az ország domináns politikai erőjévé formálni, átállt a Jobbik oldalára.” – írja a Politico magazin.
A lap áttekintést ad a milliárdos és a kormánypárt korábbi viszonyáról, valamint kifejti, hogy az oligarcha cégei állami megrendeléseknek köszönhetően nőttek kiterjedt vállalatbirodalommá, ám 2014-től a Fidesz nem finanszírozta tovább Simicskát, emiatt az oligarcha bosszút esküdött és háborút hirdetett a kormánypártok ellen.
A Politico cikke visszahivatkozik arra, hogy áprilisban Simicska a HVG-nek nyilatkozva azt mondta, „minden szimpátiám a Jobbiké”, emellett bűnszervezetnek nevezte a kormánypártokat, hozzátéve, hogy ha a Jobbik nem mér vereséget a Fideszre, senki nem fog.
„Miközben Simicska a Jobbik pozícióit próbálja erősíteni a párt plakátkampányának támogatásával, nem riad vissza a politikai spektrum másik végletének támogatásától sem, ha ezzel alááshatja Orbán érdekeltségeit.” – írták.
A lap azzal összegzi a befolyásos oligarcha és a kormányfő közti konfliktust, hogy a magyarok csak Orbán-Simicska háborúként hivatkoznak erre a konfliktusra”, melynek kimenetele a 2018-as országgyűlési választások kimenetelét is eldöntheti.

http://www.hidfo.ru/2017/06/kulfoldi-sajto-befolyasos-oligarcha-tamogatja-a-jobbikot/