Egy amerikai kormányügynökségnek rendkívüli bírói rendelet írta elő, hogy illegális profitot parkoltató számlákat fagyasszon be a DreamWorks Animation SKG felvásárlásával kapcsolatban, bennfentes kereskedés vádja miatt.
A Securities and Exchange Commission azt állítja, az ügyben érintett befektetési ügynökök több mint 29 millió dollár illegális profitot tartanak azokon a számlákon, melyek egy rendkívüli bírói rendelet miatt befagyasztásra kerülnek.
A Comcast Corp tavaly áprilisban vásárolta fel a DreamWorks Animation SKG, Inc. vállalatot. A Bizottság gyanúja szerint a felvásárlás előtti hetekben Michael Yin több mint 56 millió dollár értékben halmozott fel DreamWorks részvényeket öt kínai állampolgár számláin, köztük idős szüleién is. Az érintett személyek vélhetően illegális profitra tettek szert, mert a DreamWorks részvényeinek ára 47,3%-kal nőtt a felvásárlás hatására.
A Bizottság Los Angeles-i Regionális Hivatala szerint Yin próbálta eltitkolni, hogy ő irányítja a tranzakciókban érintett számlákat, de azokat olyan számítógépekről igazgatták, melyeknek többek közt az ő postafiókjához is hozzáférése volt. Az érintett számlákat bennfentes kereskedés vádja miatt befagyasztják. Az ügy kivizsgálása folyamatban van, a Bizottság egyelőre az illegálisan szerzett profit visszajuttatását kérvényezte.

http://www.hidfo.ru/2017/02/az-usa-bennfentes-kereskedessel-vadol-kinai-allampolgarokat/