hatarvedelem-hidfo-ru
Egyre többen jelentkeznek az újonnan szerveződő határvadász századokba. Az Index beszámolójából kiderült; ma már nem a liberalizmus elvei irányadóak a határsértések kezelésekor. Nemzetközi emberi jogi szervezetek szerint Magyarországon a teljes értékű határvédelem jelei kezdenek mutatkozni.
Teljes kampány-üzemmódba kapcsolt az Index.hu, amerikai tulajdonban lévő liberális sajtóorgánum. A lap részletesen közli a Human Rights Watch nevű emberi jogi szervezet kifogásait a magyar határzár működésével kapcsolatban. Elmondásuk szerint egyenruhás személyek kemény kézzel bánnak a határsértő bűnelkövetőkkel, és akár erőt alkalmazva is visszateszik őket Szerbiába, ha illegálisan léptek be Magyarország területére.
A Soros György pénzén működő szervezet ezúttal arra költötte a milliárdostól kapott támogatásokat, hogy aktivistákat fizettek meg, akik a magyar határ mentén beszélgetnek a határsértőkkel, és megkérdezik őket arról, hogy érte-e őket valamilyen sérelem törvénysértés közben. Az egyikük azt mondta:
“A kerítéshez autóztunk, papírokat mutattak arról, hogy illegálisan jöttünk, és átnyomtak a kerítés ajtaján, vissza Szerbiába. Mondtam nekik, hogy vigyenek egy magyar táborba, de csak annyit mondtak, „menjetek vissza Szerbiába”.
A határkerítést megrongáló, szögesdróton át érkezett közel-keleti személyek sérüléseiket mutatták a Soros György féle szervezetnek, és azt állították, hogy a magyar határt védő egyenruhásoknak köszönhetik ezeket a sérüléseket. “Láttak fotókat sebekről, duzzanatokról, felszakadt bőrről és más sérülésekről, ami tonfás ütésre és kutyaharapásra utalhat.” – írták.
Az Index emellett szó szerint idézi a HRW kutatóját, aki úgy tesz, mintha nem tudná, hogy ezek az ismeretlen személyek törvénysértést elkövetve érkeznek Magyarországra. Ráadásul, Görögországot elhagyva már nem háborús zónából menekülnek, mégis illegálisan akartak beszökni Magyarország területére. „Különösen kegyetlen a már az országban lévőket visszakísérni – mondta Lydia Gall, a HRW régiós kutatója. – Magyarországnak […] speciális szabályokat kellene alkalmaznia a sérülékeny csoportokra, hogy emberségesen kezelje őket.” – mondta.
A Soros-szervezet jelentéséből kitűnik, hogy a magyar-szerb határ kezd olyan jegyeket mutatni, mint egy tényleges országhatár, ahol határvédelem működik. Bárki, aki személyazonosságát igazolni tudja és joga van az országban tartózkodni, szabadon átjöhet a határátkelőhelyeken, az illegálisan beszökni próbálókat viszont egyenruhás személyek visszateszik a határ túlsó oldalára – általában ezt szokás határvédelemnek nevezni.
Soros György ideológiája szerint azonban minden államot és országhatárt el kell törölni, ezért a milliárdos olyan politikai aktivistákat foglalkoztat főállásban, akik a határellenőrzés láttán értetlenkednek. Emellett – elsősorban az érzelmekre hatással – megpróbálják az emberek támogatását elnyerni, hogy együtt egy idegen hatalom érdekérvényesítő eszközeként rákényszerítsék a kormányt a határátkelés liberalizálására.
Pozsgai Zsolt rendőr dandártábornok szeptember 11-én az M1-nek nyilatkozva azt mondta, már több mint háromszázan jelentkeztek az új határvadász századokba, a képzés szeptember elsejei meghirdetése óta. A programban  résztvevők egy moduláris képzést követően főállásban folytatják majd a határsértők elfogását, ezzel védelmezve a magyar társadalom minden törvénytisztelő, hasznos tagját.


http://www.hidfo.ru/2016/09/a-jogvedoknek-nem-tetszik-hogy-a-hataron-hatarvedelem-van/