A SETLCoin egy újabb próbálkozás arra, hogy a Bitcoint működtető logikát a hagyományos pénzintézetek hogyan tudnák hasznosítani a gyakorlatban. SETLCoin néven saját virtuális kriptopénz fejlesztésén dolgozik a Goldman Sachs, az erről szóló szabadalmi kérvényt nemrégiben publikálták (ugyanakkor a kérvény már tavaly beadták, de csak most került olyan stádiumba, amikor közzé is teszi az amerikai szabadalmi hivatal).

Miközben a kereskedési platformokon akár milliszekundumok alatt teljesülnek megbízások, a háttérben az elszámolásokra akár napokat is kell várni. A kettő közötti időbeli eltérés kockázatot jelent a bankoknak, ha például a felek egyike időközben nem tudja szállítani a készpénzt vagy az értékpapírt. Ezt a problémát kezelné a SETLCoin, amely a Bitcoin megosztott könyvelés alapú blockchain technológiájára, ha úgy tetszik üzleti logikájára épül.

A Goldman egyébként más úton is kutatja a Bitcoin mögötti technológia adta lehetőségeket, ők is benne vannak abban a 30 pénzintézetben, amelyeket az R3 nevű bitcoinos cég fog össze egy közös blockchaines projektben.


http://hunnio.com/news.php?readmore=771