2015. augusztus 12., szerda

Aggodalom a donbasszi miliciák soraiban!

Aggódnak a donbasszi Népköztársaságok Valcman latorhadáért! Egyre több jel arra utal, hogy már a hatodik mozgósítás hevenyészve kiképzett-vagy kiképzetlen-emberanyagát küldi a kijevi helytartóság a donbasszi frontokra. Ennek az “emberanyagnak” a darálóba küldése csak egyetlen célt szolgálhat: ÖRÖK GYÁSZBA BORÍTANI UKRÁN CSALÁDOK EZREIT, és oroszgyűlöletet szítani. Donbassz fegyveres erői eddig nem tapasztalt lelki tehertétel előtt állnak! Valcmanék többszörösen aljas indokból küldik Donbassz húsdarálójába fiatal ukrán srácok ezreit, a biztos pusztulásuk tudatában.
Gorlovka északi “elővárosában”-Zajcevoban-a valcmanisták tankok bevetésével próbálkoztak déltől kezdődően. A majd három órás kísérlet eredménye komoly üzleti reményre ad okot valamelyik acélgyártó cégnek. A kiválasztott kijevi udvari műkoszorúkészítő is dörzsölheti a markát. Biztosított az üzletmenet, lehet indítani a sorozatgyártást.
A Zajcevoban zajló eseményektől függetlenül Gorlovka is részesült a mai napra rendelt latortüzér-attakból. Persze “az igazi” az késő este szokott kezdődni.
Makejevka kohászati üzeme ma délután jó időre kiesett a reménybeli roncshasznosítók sorából. A várost és az említett üzemet ma egész nap bombázta a latortüzérség.
Donyecket is emlékeztették a martalócok, hogy a csend álságos. Nyomatékul a város “Október” kerületét ágyúzták egész nap.
Aztán ENNYI! Ennyi volt a komolyabbnak mondható mai donbasszi torzsalkodás, amit “fűszereztek” a front teljes hosszában kirobbant összecsapások és tüzérségi párbajok. Dokucsajevszk-délen-nem üdítő kivétel volt. Ott három civil halt bele Volnovaha latortüzérséhének buzgalmába.
Donbassz viszonylagos csendje NAGY VIHAR ELŐTTI CSENDNEK tűnik!

https://balrad.wordpress.com/2015/08/12/aggodalom-a-donbasszi-miliciak-soraiban/



Donbasszból február óta nemigen érkeztek hírek éjszakai átfogó csatározásokról Egészen ma reggelig. Most viszont változott a helyzet. Többnyire persze tüzérségi összecsapások voltak mára virradóan, de itt is van egy újdonság. A népköztársasági tüzérség is a frontvonal teljes hosszában tüzelőállást foglalt, és visszalő.
Rebel fighters fire a Grad rocket at the front line west of Misrata, Libya, Monday, June 20, 2011. (Hassan Ammar/Associated Press)
Kijevből ma reggel újabb EBESZ-csapat indult Donbasszba, mert sok megfigyelnivaló dolog van a jelek szerint.
A legforróbb pontok továbbra is Gorlovka és Donyeck környéke, de már Mariupol semtudott aludni mára virradóan a hangoskodásoktól, ami a környéken zajlott egész éjjel.
Sirokinot és Szahankát tegnap kora este óta szakadatlanul ágyúzza-sorozatvetőzi a latortüzérség.
Sztarognatovka és Sztila között egész éjszakás, rendkívül intenzív tüzérségi párbaj dúlt. Novolaszpa és Sztarognatovka környékét ellepték a megszálló valcmanista hordák.
Volnavaha latortüzérsége szinte irányzás nélkül lődöz keleti irányba. Dokucsajevszk ritka kegyetlen gradozást kapott éjfél tájban.
Majinykánál ismét egész éjszakás próbálkozásba fogott a martalóchad. Roppant heves lövöldözés volt/van, ám a betörési kísérlet ismét megrekedt a kísérlet szintjén.
Donyeck és repülőtere a szokásos latorágyúzáson esett át mára virradóan.
Szpartak és Jaszinovataja sem az eddigi legcsendesebb éjszakáján van túl.
Gorlovka szintén a már megszokott éjszakai ostromot viselte.
https://balrad.wordpress.com/2015/08/13/donbassz-ejszakaja-2/
életkép
Információink szerint az EBESZ ma reggel elhagyta Donyecket. Sztarobesevo mellett offenzívába kezdett a hoholbrancs, míg Gorlovkát az éjszaka elmúltával is fokozódó intenzitással kezdte ágyúzni a latortüzérség.
A DNR felderítő szolgálata kiterjedt martalócelőkészületeket észlelt ma reggel.
Mindezek a történések arra utalnak, hogy-esetleg-megkezdődött a valcmani hatalom összeomlása. Donbasszban ugyanis csak bukhatnak MOST IS!-viszont ez már Kijevben is érezhető lesz, és nem következmények nélküli.
A DNR-LNR erői minden frontos teljes harckészültségben vannak.
Novolaszpánál ma hajnalban ismét levadásztak a népköztársaságiak egy régóta keresett jobbszektoros dúvadat. Az életében Andrej Bodjak nevet viselt sakált pontosan deréktájon kapta egy RPG! Nagy gödör nem kell neki!
martalóc
Kijevben pedig már farkast!-azaz MEDVÉT!-kiabálnak az udvari hangulatkeltők amiatt, hogy Oroszország Rosztov és Krasznodar-régióiban az orosz légierő és légideszant csapatok gyakorlatozni kezdtek tegnap. Egyesek olyan vasúti szerelvényeket vízionáltak, miszerint a vagonok oldalára az van fölfestve: “Berlinbe!” Ezek a vagonok állítólag “Topol” és “Yarszov” rakéták kilövőállványait rejtik, és közel félezer van készültségbe helyezve!
bombázáshttps://balrad.wordpress.com/2015/08/13/valami-alakulgat-donbasszban/

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése