2017. augusztus 24., csütörtök

Líbia uniós támogatással épít elektromos kerítést a migránsoknak



Líbia miniszterelnöke arra kérte az Európai Uniót, hogy az Európába irányuló migráció megfékezése érdekében segítsen elektromos kerítést építeni az ország déli határán.
Fayez al-Sarraj, az ENSZ által támogatott egységkormány vezetője a The Times-nak adott interjú során bírálta az Európai Unió tömeges bevándorlásra adott válaszát, és azt mondta; Európa el kellene tántorítsa a migránsokat attól, hogy átkeljenek a Földközi-tengeren.
Az interjú során a miniszterelnök követelte, hogy az EU gyakoroljon nyomást a schengeni övezetben élő migránsokra, hogy térjenek vissza származási országaikba. Líbia emellett elvárja a fegyverembargó eltörlését, hogy a haditengerészet képes legyen felfegyverezni magát az egyre veszélyesebbé váló embercsempészekkel szemben.
Sarraj kijelentése szerint Líbia semmit nem profitál a migrációból, viszont állandó biztonsági kockázatot jelent számukra az országra zúduló fekete-afrikaiak tömege, akik közt terroristák is rejtőzhetnek.
A miniszterelnök arra kéri Európát, hogy segítsen egy elektromos kerítés megépítésében az ország déli határa mentén, ami lehetővé tenné a belső-Afrikából érkező tömegek megállítását.
2015-ben, miután a magyar kormány döntést hozott a déli határ megvédéséről és kerítés építéséről, a német sajtó arról számolt be, hogy két német nagyvállalat is beszüntette a szögesdrót exportját Magyarországra. Az egyik vállalat, a Mutanox azzal indokolta a döntést, hogy az általuk árusított szögesdrótot börtönök számára gyártják, de azt “nem szabad menedéket kereső emberek ellen használni”.

http://www.hidfo.ru/2017/08/libia-unios-tamogatassal-epit-elektromos-keritest-a-migransoknak/

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése