Késsel támadt a rendőrökre egy afrikai migráns Milánó központi vonatállomásán, a Repubblica olasz napilap beszámolója szerint. Az incidens során egy rendőr megsérült. Nem kezelik terrortámadásként az esetet, mert az elkövető “mentális problémákkal küzd”.
Egy reptéri járatra várakozó utasok bejelentése alapján érkeztek ki a rendőrök Milánó központi vasúti állomására, miután az emberek arra lettek figyelmesek, hogy egy gyanús személy számukra ismeretlen nyelven kiabál, és kés van nála. A rendőrök kiérkezéséig az utasok egy buszba zárva kellett elrejtőzzenek, nehogy késelés áldozatává váljanak.
A helyszínre érkező rendőrök körbevették a személyt, aki ekkor rájuk támadt. A lap szerint az incidens után egyiküket kórházba szállították, de a védőmellény viselésének köszönhetően szerencsére nem szenvedett súlyos sérüléseket. Az elkövetőt letartóztatták.
A beszámoló szerint, miközben elszállították a helyszínről, az afrikai migráns azt kiabálta, hogy meg akar halni Allah nevében.
A később kiadott közleményből kiderült, hogy az elkövető egy 31 éves afrikai személy, Saidou Mamoud Diallo. A rendőrségi közlemény szerint nem kezelik terrortámadásként az esetet, mert az őrizetbe vett férfi “vélhetően mentális problémákkal küzd”.
Májusban szintén Milánóban egy észak-afrikai migráns támadt az őt igazoltatni szándékozó rendőrökre. Az elkövető egy rutin igazoltatás miatt rántotta elő a kést, az incidens során több hatósági személy is megsérült. A rendőrségi közlemény szerint az elkövető egy 20 éves tunéziai bevándorló, Ismail Hosni, akiről később bebizonyosodott, hogy kapcsolatban áll egy terrorszervezettel.

http://www.hidfo.ru/2017/07/elmebeteg-keses-migrans-tamadt-a-rendorokre-milanoban/