2017. február 8., szerda

Egész Európában mindenhol ellenzik a bevándorlást

Az európai lakosság több mint 55%-a úgy gondolja, hogy le kellene állítani a muszlim országokból a tömeges bevándorlást – derült ki egy londoni agytröszt által készített közvélemény-kutatásból.
A Catham House felmérésének eredményei kedden jutottak nyilvánosságra. Több mint tízezer embert kérdeztek meg tíz európai országban, és ennek során kiderült; a lakosság többsége azt akarja, hogy állítsák le a muszlim országokból történő tömeges bevándorlást.
A felmérés eredményeiből készült beszámoló szerint az európai lakosság 55%-a a tömeges bevándorlás leállítását akarja, 25 százalék nem ellenzi, de nem is támogatja a bevándorlást, és mindössze a lakosság 20%-a támogatja a migránsok beengedését. A jelentésben az áll, hogy semelyik uniós tagállamban nem haladja meg a 32%-ot azok aránya, akik szerint be kell engedni a muszlim migránsokat.
A Catham House kutatása szerint az európai lakosság körében fokozódó feszültséget okoz a muszlim országokból érkező embertömegek jelenléte, vagyis a tömeges bevándorlás kimutatható és egyre erősödő társadalmi feszültséget okoz.
A bevándorlást leginkább ellenző országok – Ausztria, Lengyelország, Magyarország, Franciaország, Belgium, Németország és Görögország – teljesen eltérő gazdasági helyzetű országok, ahol radikálisan eltérőek az életkörülmények, emiatt az sem jelenthető ki, hogy a gazdasági jólét könnyebbé teszi a bevándorlás elfogadtatását az emberekkel. Épp ellenkezőleg: a kutatásból kiderül, hogy az ország méretétől és a gazdaság helyzetétől, életszínvonaltól függetlenül mindenhol társadalmi feszültséget okoz a tömeges bevándorlás.
A Catham House beszámolója hangsúlyozza, hogy a felmérés Donald Trump bevándorlást korlátozó rendelete előtt készült, vagyis nem Trump választási győzelmének hatását tükrözi, hanem a bevándorlás elutasítottsága teljesen általános vélemény Európában.

http://www.hidfo.ru/2017/02/egesz-europaban-mindenhol-ellenzik-a-bevandorlast/

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése