A nemzeti gyermekvédelmi hatóságok elmondása szerint bizonyítékokat találtak arra, hogy egy kiterjedt, szervezett pedofil-hálózat működött az 1970-es évek Skóciájában. Több mint 350 ember számolt be arról, hogy gyermekkorában zaklatás érte.
Skóciában több mint 350 férfi és nő számolt be arról, hogy gyermekkorában szexuális zaklatás áldozatává vált. A feljelentések alapján különböző személyekről van szó, és a hatóságok arra utaló jeleket találtak, hogy a pedofilok szervezetten, csoportosan vadásztak a fiatal gyermekekre. Mivel a bűncselekmények felderítésére máig nem került sor, ez a pedofil-hálózat még ma is működhet.
A skót rendőrség azt követően jelentette be, hogy kivizsgálja az ügyet, miután egy az áldozatokat támogató civil szervezet közreműködésére Falkirk területéről számos bejelentés érkezett korábban elkövetett bűncselekményekről. Az egykori áldozatok arról számoltak be, hogy többször váltak szexuális zaklatás áldozatává, és az elkövetők különböző személyek voltak.
A beszámolók szerint a pedofilok intézményesült keretek közt, gyakran 2-4 fős csoportokban vadásztak a gyermekekre.
A bejelentések szerint az esetek többsége sport klubokban, elsősorban futballklubokban és uszodákban történt, ahol gyakorlatilag intézményesült a gyermekek zaklatása, hiszen az ügyben egyidejűleg több alkalmazott is érintett volt.
Az ehhez hasonló bűncselekmények felderítését nagyban megnehezíti, hogy a pedofil-lobbi immár teljesen nyíltan a ferde hajlam legalizálására törekszik. A liberális pártok gyakran képviselnek olyan nézeteket, miszerint a pedofília csak egy a sok lehetséges szexuális irányultság közül – erre hivatkozva ugyanúgy legalizálni akarják, ahogy számos országban az azonos neműek házasságkötését is társadalmi nyomás ellenében legálissá tették.
Az Egyesült Királyságban azonban az emberek megértették, hogy a pedofilok ellen csak önszerveződéssel lehet felvenni a harcot, éppen amiatt, mert lobbitevékenységük könnyedén utat tör a hivatalos szervekben. Egy ilyen jellegű kezdeményezés a Dark Justice (Sötét Igazság) nevű szervezet, ami elsődleges céljának tekinti, hogy megvédje a pedofilok által veszélyeztetett gyermekeket, és nyomásgyakorlással rávegye a hatóságokat, hogy nagyobb erővel dolgozzanak a pedofilok kártékony tevékenységének ellehetetlenítésén.


http://www.hidfo.ru/2016/12/kiterjedt-pedofil-halozatot-talaltak-skociaban/